Facebook

 Hoofdmenu

 

Nieuws (t/m 2016)

Klik hier voor de pagina met actueel nieuws

18 december 2016 - Gezellige Kerst-Inn

Foto: KerstInn 2016
Vanmiddag om 15.00 begon weer de gezellige Kerst-Inn middag die we altijd in De Lantaarn organiseren voor onze leden. De zaal was leuk sfeervol ingericht met voldoende zitgelegenheid en statafels.

Een ontvangstcommittee, waar ook de kerstman deel van uitmaakte, stond iedereen op te wachten met een grote schaal oliebollen. De kerstman was dit jaar erg gul, want de kinderen kregen niet een maar zelfs twee kado's.

Ook was er nog een loterij met allemaal leuke kleine prijsjes wat resulteerde in een aardig aantal gelukkige prijswinnaars.

En aan het eind van de middag werd iedereen getrakteerd op een lekkere kop snert met brood met spek of een broodje met worst.


7 december 2016 - Klaverjastoernooi 9 december 2016

Affiche: Uitnodiging klaverjasavond
Komende zaterdagavond (9 december) wordt er weer
een groot klaverjastoernooi georganiseerd in
het Concordiagebouw, Westersingel 88 te Culemborg.

De organisatie ligt in handen van de HBCC,
de Historische Bromfiets Club Culemborg.
Maar wel in samenwerking met
Concordia, De Blauwlappen en Les Taxateurs.

De deuren gaan om 19.00 uur open,
het toernooi begint om 20.00 uur.

Zowel leden als niet leden kunnen meedoen!

Inschrijfgeld € 5,-- p.p.


5 december 2016 - Inschrijven Carnavalsoptocht 2017

Wil je meedoen aan de Papklokkendamse carnavalsoptocht van 2017 op zaterdagmiddag 25 februari meld je dan aan via het inschrijfformulier, te vinden op de 'Optocht'-pagina (klik hier). Deze pagina bevat ook tijden, de routebeschrijving, details prijzengeld en het reglement.


28 november 2016 – Inschrijfformulier Tranenbal 2017

Affiche: Tranenbal 2017
Op zaterdag 11 februari 2017 organiseert de carnavalsvereniging de Blauwlappen samen met Café de Mart alweer voor de 6e keer het roemruchte tranenbal.

Maak een eigen tekst op een bestaande smartlappen-melodie. Vals of uit de maat is geen probleem. De tekst en de sfeer is het belangrijkst.

U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier. Deze is verkrijgbaar bij Café De Mart, maar hier ook te downloaden door op het inschrijfformulier te klikken.


Locatie: Café de Mart, Markt 31 te Culemborg
Aanvang: 20.30 uur.


25 november 2016 - Nieuwe steken

Foto: Nieuwe steek (nov 2016)
Tijdens de viering van
de 11e v/d 11e
heeft Prins Eduard I
zijn hofhouding
geïnstalleerd.

Hierbij kregen alle raadsleden
de nieuwe steek opgezet
met als leuk detail
het kenmerk van de vereniging:
"het kieltje".


12 november 2016 - Prins Eduard I geïnstalleerd

Foto: Prins Eduard I met Raad
Afgelopen zaterdagavond 12 november 2016 werd bij de Eerste Culemborgse Karnavals Vereniging De Blauwlappen de 11e van de 11e gevierd.

In Partycentrum de Lantaarn werd tijdens een gezellige en goedbezochte avond Prins Eduard I en zijn hele hofhouding geïnstalleerd.

Onder begeleiding van dweilorkest “De Hoetetoeters” uit IJsselstein werd de polonaise regelmatig ingezet.

Daarnaast zorgde de band “Buurvrouw Jansen” dat de beentjes van de vloer bleven tot in de late uurtjes.


10 november 2016 - Start verkoop strijk badges

Foto: Badge 2017
Ook dit jaar zijn ze weer verkrijgbaar de felbegeerde strijk badges van De Blauwlappen.

Aanstaande zaterdag 12 november 2016 tijdens de viering van de 11e van de 11e gaan ze in de verkoop.

Voor de mooie prijs van € 4 kun je je blauwe kiel weer op pimpen.
Wees er snel bij want de oplage is beperkt.


10 november 2016 - Rectificatie

Foto: Hoetoeters

Op de viering van de 11e van de 11e op zaterdagavond 12 november 2016 treedt het dweilorkest De Hoetetoeters op in plaats van 't Kapelleke.

Die avond vieren we dat de Prins en zijn Raad wordt geïnstalleerd. De Hoetetoeters komen uit IJsselstein en het is de eerste keer dat ze bij onze carnavalsvereniging optreden. Naast de carnavaleske inbreng van de Hoetetoeters kan er deze avond vooral heerlijk geswingd worden op de muziek van de live band Buurvrouw Jansen.


10 oktober 2016 - Ledenvergadering

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering zijn de notulen van de vorige vergadering, de jaarrekening 2015/2016 en de begroting voor 2016/2017 goedgekeurd door de leden.

De bestuursleden Koos Romijn en Marcel van Dord waren aftredend en zijn herkozen. Onze penningmeester Hans Walraven heeft zijn functie neergelegd. Als nieuwe penningmeester is Hans Thiers voorgedragen en geïnstalleerd.

Voor de zondagavond is door de aanwezige leden gekozen om een gemaskerd carnaval te doen. Het algemene thema voor het carnaval is "Papklokkendam 50 jaar een warm hart".


15 augustus 2016 - Thema Carnaval 2017

Plaatje: Papklokkendam 50 jaar een warm hart
Ook voor het komend carnavalsjaar is er weer een algemeen thema benoemd met een relatie naar ons jubileum: PAPKLOKKENDAM 50 JAAR EEN WARM HART.


25 juni 2016 - 5e editie van Midzomernachtfestival succesvol

Foto: Impressie MidZomerNachtFestival

Afgelopen zaterdagavond 25 juni organiseerde Muziekvereniging Concordia en Carnavalsvereniging de Blauwlappen voor de vijfde keer op het terrein aan de Westersingel het Midzomernachtfestival.

Op diverse podia’ s zagen de vele bezoekers optredens van o.a.
   Buurvrouw Jansen
   Burengerucht
   ‘t Kapelleke
   Concordia
   Excelsior
   Sambaband Do Vizinhos
   Egelander
   Zanger Mark van Veen.


9 juni 2016 - Culemborgse avondvierdaagse

Foto: Blauwlappen tijdens Avondvierdaagse
Foto: Blauwlappen tijdens Avondvierdaagse
Na jaren afwezigheid hebben de Blauwlappen de wandelschoenen weer opgepakt en vier avonden achter elkaar vijf kilometer gewandeld.

Er werd de eerste drie avonden door onze groep van in totaal zo'n veertig mannen, vrouwen en kinderen goed doorgelopen met dank aan ons muziekkarretje 'Marinus'.

De laatste avond liepen we de laatste feestelijke kilometers onder begeleiding van de muziek van 't Kapelleke.

Het weer was super, en al maakt dat de uitdaging wat minder, we kijken uit naar volgend jaar om weer samen deze kilometers te lopen !


26 april 2016 - Lintje voor Co Jansen

Co Jansen, één van de oprichters van onze carnavalsvereniging, is vanochtend (dinsdagmorgen 26 april) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Foto: Co Jansen mét lintje Co, op foto uiterst rechts, kreeg samen met nog 5 andere verdienstelijke Culemborgers, de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door de burgemeester Roland van Schelven.

We feliciteren Co met zijn Koninklijk Lintje, 'Co gefeliciteerd!', en danken hem tevens voor al zijn verdienstelijke jaren voor onze vereniging. Eerst als één van de oprichters, later als vrijwilliger en nu bijna toe aan zijn gouden jubileum. Mede door zijn inzet zijn we als carnavalsvereniging een vereniging waar gehandicapten, ouderen en kinderen actief bij betrokken worden.

Daarnaast heeft Co zich ook verdienstelijk ingezet voor de Avondvierdaagse in Culemborg. Van de 70 jaar dat de Avondvierdaagse in Culemborg bestaat, heeft Co 40 jaar zijn best gedaan dit enorme evenement samen met zijn medewerkers in goede banen te leiden Mede dankzij zijn inzet en betrokkenheid bij de Avondvierdaagse is het aantal wandelaars gestegen van 60 naar 2500.


Tekening: Schoenen 11 april 2016 - Avondvierdaagse

Op maandagavond 4 en 11 april waren de inschrijfavonden voor de avondvierdaagse waar ook onze carnavalsvereniging aan mee gaat doen.

Zo'n veertig enthousiaste wandelliefhebbers zijn ingeschreven om 6 tot en met 9 juni mee te lopen tijdens dit wandelevenement in Culemborg en omstreken.


11 maart 2016 - Avondvierdaagse 2016

Beste vrienden van de blauwlappen,

Onze vereniging gaat dit jaar een oude traditie in ere herstellen door weer mee te lopen met de Culemborgse avondvierdaagse. We zouden het leuk vinden als je/jullie daar aan mee doen.
 • De avondvierdaagse vindt plaats van maandag 6 tot en met donderdag 9 juni 2016.
 • De inschrijfkosten bedragen € 5,=.
 • Inschrijven (bij ons) is mogelijk op maandagavond 4 en 11 april tussen 19.00 uur en 20.30 uur in het Concordiagebouw, Westersingel 88 te Culemborg.
 • Gebruik voor inschrijving het (bij deze) bijgevoegde inschrijfformulier.
 • Als vereniging lopen we de 5 kilometer.
 • Je kunt meelopen vanaf de leeftijd van 6 jaar.
 • Natuurlijk ontvang je de avondvierdaagse medaille.
 • De vereniging zorgt voor wat drinken en een versnapering iedere avond.
 • Het dagelijkse startpunt van onze groep is aan de voorzijde van Partycentrum De Lantaarn, Grote Kerkstraat 13 te Culemborg om 18.00 uur.
 • Kledingadvies: Boerenkiel


16 februari 2016 - Foto's carnaval 2016

Foto's van de carnaval 2016, naar activiteit, zijn bij deze hier online gezet: klik hier om naar de fotopagina te gaan.


11 februari 2016 - Filmpje Doop Prinsenwagen met Lied 5 voor 10

Tijdens de Doop van de Prinsenwagen op 30 januari voor Café de Mart op de Markt in Culemborg werd een nieuw Blauwlappenlied voor het eerst ten gehore gebracht: "5 voor 10" (De Papklok slaat). Het volgende filmpje hiervan staat op youtube, maar is nu ook hier te zien:

      


11 februari 2016 - Filmpje Prinsenlied 2016

Op zondag 23 januari werd in Café de Mart het Prinsenlied 2016 "Prinsje voor altijd" ten gehore gebracht door Marinus Hoogmoed, zijnde een van de twee Jassie's. Hij werd hierbij begeleid door zijn partner Jassie Simon de Wit op gitaar en Theo van Dam op accordeon. Hiervan is een clip gemaakt die op youtube staat, maar hier ook te zien is:

      


4 februari 2016 - Ladies Night before Carnaval

Op donderdag avond 4 februari was het een gezellige avond voor de dames. Bij binnenkomst werden ze getrakteerd op een lekkere cocktail en even later was er zowaar een Gooische bingo met leuke prijzen. De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van zangeres Jolanda.

      Foto: Ladies Night, Zangeres Jolanda


2 februari 2016 - Kaarten zaterdagavond uitverkocht

De toegangskaarten voor de Carnavalsavond op zaterdag 6 februari zijn uitverkocht.

Tevens geldt er een tijdelijke ledenstop tot na het carnaval.

Voor de vrijdagavond zijn nog kaarten verkrijgbaar maar wees er wel snel bij.

Meer info over deze kaartverkoop zie nieuwsrubriek (klik op:) Kaartverkoop.


31 januari 2016 - Rectificatie programma

Helaas moeten we melden dat Mark van Veen niet zal optreden op de zaterdagmiddag tijdens het carnaval.

Maar gelukkig komt de zanger en entertainer Alex West wel gewoon, waardoor het toch een fantastische middag zal worden.


30 januari 2016 - Doop Carnavalswagen

Op zaterdagmiddag 30 januari werd op de Markt in Culemborg de carnavalswagen ten doop gehouden door Prins Richard III. Onder grote belangstelling zag het publiek hoe opgetogen hij was om de wagen voor het eerst te zien waar zijn Raad vele maanden aan gewerkt had.

      Foto: Doop Prinsenwagen

Aansluitend bracht Prins Richard III met zijn raad een bezoek aan carnavalsvereniging De Notenknokers in Erichem. En 's avonds waren zij te gast op het Kleintje Carnaval in Café de Mart.


28 januari 2016 - Carnaval Woonvorm Tiel

Op donderdagavond 28 januari organiseerde carnavalsvereniging De Blauwlappen i.s.m. Woonvorm Tiel voor de derde keer carnaval voor mensen met een lichamelijke beperking.

      Foto: Carnaval Woonvorm Tiel

In de gezellig ingerichte gezamenlijke ruimte was het volop feest onder leiding van Prins Richard III. De polonaise werd veelvuldig ingezet op de muziek van Duo Hij&Gij. Daarnaast waren er optredens van de dansmarietjes en dansmariekes en zorgde zanger Jurjen Koops dat er ook volop werd gezongen.


26 januari 2016 - Bierpullen, Shawls en Kroegentocht

Op 30 januari zijn de bierpullen voor de kroegentocht van 5 februari al te koop tijdens de doop van de carnavalswagen op de markt. Deze uniek eenmalig uitgebrachte Blauwlappen bierpul kost € 5,= en wees er snel bij want op = op! Het mooie van deze bierpul is dat het vullen hiervan tijdens de kroegentocht maar € 2,= kost.

      Foto: Voorverkoop bierpullen

Ook op 30 januari te koop tijdens de doop van de carnavalswagen zijn de felbegeerde rood/gele shawls van De Blauwlappen. Ja, ja, eindelijk, ze zijn er weer! Voor de speciale prijs van € 10 loop jij er weer netjes en warmpjes bij tijdens al onze carnavalsactiviteiten. Deze shawl is gebreid en is zo'n 2 meter lang, wees er snel bij want ook hiervoor geldt op = op!

      Foto: Blauwlappen Shawls

Wat betreft de kroegentocht, deze wordt gehouden op vrijdagmiddag 5 februari onder (bege)leiding van Prins Richard III en zijn raad. De deelnemende kroegen zijn: Café De Mart, Taverne Monopole en Café Den Tollesteghe.

Het schema van de kroegentocht is als volgt:
 • 14.30 start verkoop bierpullen locatie Café De Mart
 • 15.00 aanvang kroegentocht met een bezoek aan Taverne Monopole
 • 16.00 aankomst Café De Mart
 • 17.00 aankomst Café Den Tollesteghe
Kledingadvies: Boerenkiel


23 januari 2016 - Tranenbal

Op zaterdagavond 23 januari organiseerde carnavalsvereniging De Blauwlappen i.s.m. Café De Mart voor de vijfde keer het tranenbal.

In een gezellig vol café zongen acht deelnemers een smartlap met een eigen tekst en was er muzikale ondersteuning van het accordeon Duo Hij&Gij.

De jury benoemde na lang beraad Ed te Boekhorst als winnaar met zijn ontroerend goed lied over hoe geweldig hij Culemborg vindt. De winnaar zal nog meerdere malen te bewonderen zijn bij het ten gehore brengen van zijn winnend lied tijdens onze komende carnavalsactiviteiten. Op de foto ziet u Ed de fel begeerde tranenbokaal in ontvangst nemen.

      Foto: Winnaar Tranenbal 2016 Ed te Boekhorst


21 januari 2016 - Voorronde Grote Playbackshow

Donderdag 21 januari jl. organiseerde de carnavalsvereniging De Blauwlappen en Soos de Vrijstuif de "Playbacksoos" in de OBS De Kaardebol. Op deze carnavaleske avond, voor mensen met een beperking, werd de voorronde gehouden van de grote playbackshow.

      Foto: Voorronde Grote Playbackshow

Wel 16 kandidaten deden mee aan de voorronde en playbackte nummers van zowel nationale als internationale artiesten. Op deze avond was Prins Richard III met zijn gevolg aanwezig en ook Jeugdprins Jayden II. Zij beoordeelden de deelnemers en uiteindelijke werden er 8 gekozen om op te komen treden tijdens de grote playbackshow op maandagmorgen 8 februari a.s.


19 januari 2016 - De Blauwe Koerier

Vanaf morgen wordt De Blauwe Koerier weer bij de mensen thuis bezorgd.

       De Blauwe Koerier 2016

De Blauwe Koerier, als pdf bestand, kan hier ook ingezien worden door op bovenstaand plaatje te klikken.

En nog een andere mogelijkheid om online door De Blauwe Koerier te bladeren wordt gegeven door hier te klikken.


15 januari 2016 - Programma Poster

Vandaag 15 januari worden de posters met het programma van carnaval 2016 opgehangen in de binnenstad bij diverse winkels en kroegen.

       Poster: Programma


15 januari 2016 - Kaartverkoop Carnaval 2016

Zaterdag 30 januari start de voorverkoop van de toegangskaarten voor de carnavalsavonden van vrijdag 5, zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 februari 2016.

Foto: Kaartjes Kaartjes te koop op 30 januari van-tot-bij:

  •  10.00 - 12.00: Partycentrum de Lantaarn (Grote Kerkstraat 13, Culemborg)
  •  21.30 - 24.00: Café de Mart (Markt 31, Culemborg)

De prijs per kaart is € 15.00. Het reserveren van toegangskaarten is niet mogelijk.

Entree vanaf 18 jaar; vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Bent u verhinderd op deze dag neem dan even telefonisch contact op met Fred van Lint 06-22495727 of stuur een e-mail naar info@deblauwlappen.nl.


10 januari 2016 - Presentatie Prinsenlied

Vandaag klonk in café De Mart voor het eerst het prinsenlied 2016: Prinsje voor altijd, gezongen en gespeeld door de Tranentrekkers.

Ook het vaandel van De Blauwlappen wappert inmiddels fier op het café, dat zich vanaf vandaag stamkroeg van Prins Richard III mag noemen.

      Foto: Presentatie Prinsenlied


9 januari 2016 - Badges

Vanaf 9 januari zijn de nieuwe badges te koop met het carnavalsthema Papklokkendam gaat los te koop.

      Plaatje badge

Pimp je kiel met deze badge voor maar € 3,50 per stuk.


9 januari 2016 - Prinsenbal

Op zaterdagavond 9 januari werd door de Culemborgse carnavalsvereniging De Blauwlappen het Prinsenbal gevierd.

      

Tijdens dit bal werd in Partycentrum De Lantaarn Jeugdprins Jayden II, zijn hofnarretje en dansmarietjes geïnstalleerd.

Ook werd het gevolg van Prins Richard III compleet gemaakt met zijn dansmariekes voor het komend carnaval.

De gezellige avond werd muzikaal ondersteund door de DJ’s van Dual Sound.


3 januari 2016 - Facebook en nieuwe historie

De Facebook-pagina van de Blauwlappen is nu ook te bereiken via deze web-site. Bij (boven) het menu staat nu een Facebook-logo waarop geklikt kan worden om naar de Facebook-pagina te gaan.

De historie is uitgebreid met het Verhaal van Metje. En daartoe is het menu item opgedeeld in het hoofditem 'Historie' en subitems 'Prinsen' en 'Jubileumboeken'.


20 december 2015 - Kerst-Inn

Op zondagmiddag 20 december was de traditionele kerstbijeenkomst van de vereniging.

De vrienden van de blauwlappen werden getrakteerd op een waar zangkoor, begeleid door echte muzikanten, die mooie kerstliederen ten gehore brachten. Het thema van deze middag was Het Leger des Heils en de aanwezigen kregen daarom heerlijke stampotten opgediend.


15 november 2015 - Foto's Blauwe Koerier

      

De foto's zijn gemaakt voor de Blauwe Koerier welke medio januari 2016 zal worden verspreid.


14 november 2015 - Viering 11e van de 11e

      

Op zaterdagavond 14 november werd onder grote belangstelling in Partycentrum De Lantaarn Prins Richard III en zijn Raad geïnstalleerd.

      

De gezellige avond werd muzikaal ondersteund door de band Buurvrouw Jansen en dweilorkest ’t Kapelleke.


11 november 2015 - Prinsverkiezing

      

De heren van de Raad hebben hun stem uitgebracht op woensdag 11 november en de uitkomst was verrassend. De nieuwe Prins voor het komend carnaval zal op zaterdagavond 14 november 2015 geïnstalleerd worden tijdens een gezellige feestavond met alle vrienden.


7 november 2015 - Prinsessenbal Erichem

      

Op deze avond waren we te gast bij C.V. De Notenknokers in Erichem. Rond elven werd de 'nieuwe' Prinses Suzanne II voorgesteld.

Het motto was Foute party. Er was zelfs een optreden van de Toppers en er werd foute muziek gedraaid door DJ Edwin.


21 oktober 2015 - Inschrijfformulier Carnavalsoptocht

Op zaterdag 6 februari 2016 organiseren we weer de Papklokkendamse optocht. De voertuigen en deelnemers vertrekken om 11 minuten voor 1 vanaf de Dr. Hockesingel richting De Markt.

Dit jaar zijn er voor het eerst prijzen te winnen door de deelnemers. De mooiste wagen krijgt een prijs van € 222,-. Daarnaast is er ook een motivatie prijs van € 111,-. En voor de loopgroepen is er een prijs te verdienen van € 77,-.

De route loopt als volgt: Dr. Hockesingel (start), Oostersingel, Van Pallandtdreef, A van Lalainglaan, Beatrixstraat, Oranje Nassaulaan, Weidsteeg, Parklaan, Mozartlaan, Chopinplein, Beethovenlaan, Rijksstraatweg, Zandstraat, Prijssestraat, Boerenstraat, ’t Jach, ’t Hof, Everwijnstraat en De Markt (eindpunt).

Rond 14.14 uur zal de Prins en Jeugdprins met hun gevolg bij het stadshuis op de Markt de stadssleutels ontvangen. Daarna zal het carnavalsfeest wordt voortgezet in de residentie: De Blauwe Lantaarn, Grote Kerkstraat 13, Culemborg.

Wil je meedoen aan de optocht meld je dan aan via (download) het inschrijfformulier, lees ook (download) het reglement voor de optocht.


3 oktober 2015 - Inschrijfformulier Tranenbal

Het inschrijfformulier is te downloaden door op het inschrijfformulier te klikken.


28 september 2015 - Ledenvergadering

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering zijn de notulen van de vorige vergadering, de jaarrekening 2014/2015 en de begroting voor 2015/2016 goedgekeurd. De secretaris en de voorzitter waren aftredend en zijn herkozen.

Door de leden is ingestemd met een voorstel om een verandering door te voeren m.b.t. lidmaatschapsvorm waardoor deze meer aansluit op de huidige behoeftes. De vrienden (leden) worden hier schriftelijk over geïnformeerd.

Het thema voor de zondagavond van het komende carnaval is benoemd en wordt Papklokkendam gaat los. Dit is ook het algemene thema voor het komend carnaval.


20 juni 2015 - MidZomerNachtFestival

Samen met de carnavalsvereniging De Blauwlappen hield het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps Concordia het MidZomerNachtFestival met zang, optreden van dweilorkesten en muziekkorpsen.

Concordia presenteerde voor de eerste maal haar nieuwe dirigent Houben. De steelband stal de show met haar zomerse klanken in het koude weer. Zij liet het publiek meedansen en tot aan het laatste optreden bleef men genieten van de diverse optredens.

      


27 april 2015 - Koninklijke Richard Bakker en Lorena Rijksen

Op vrijdag 24 april jl. hebben zo`n 2838 Nederlanders een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen.
Trots zijn we op onze leden Lorena Rijksen en Richard Bakker die benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Dit voor hun vrijwillige inzet voor de samenleving waaronder o.a. hun bijdragen aan onze vereniging ECKV De Blauwlappen en ook voor het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps Concordia.


30 maart 2015 - Jassie & Jassie Papklokkendam Van Muts Naar Steek

Jassie & Jassie hebben op hun eigen vrolijke wijze een documentaire gemaakt over de voorbereidingen en activiteiten van het afgelopen carnaval in Papklokkendam met als thema Van muts naar steek.

      

      


12 februari 2015 - Zaterdagavond Uitverkocht

De kaarten voor de Carnavalsavond op zaterdag 14 februari zijn uitverkocht!


7 februari 2015 - Kleintje Carnaval

In een lekkere atmosfeer vond het Kleintje Carnaval plaats in Café De Mart alwaar Prins Richard II en zijn raadsleden te gast waren. Een goede generale voor het grote carnaval.


7 februari 2015 - Bezoek aan De Notenknokers

Een afvaardiging van de vereniging vergezelde Prins Richard II bij het bezoek aan collega carnavalsvereniging de Notenknokers uit Erichem. Met de bus van Partycentrum De Lantaarn werden de carnavalsvierders netjes vervoerd van en naar het feest.

      


7 februari 2015 - Doop Carnavalswagen

Onder grote belangstelling werd de carnavalswagen door Prins Richard II ten doop gehouden op de Markt. De muzikale invulling was in handen van de blaaskapel Burengerucht en Jassie & Jassie zongen het prinsenlied.

      


5 februari 2015 - Bezoek aan Woonvorm Tiel

Donderdagavond 5 februari waren Prins Richard II en Jeugdprins Jayden I met hun gevolg te gast bij Woonvorm Tiel. Hier vierden ze met de bewoners een gezellige carnavalsavond.

Carnavalsfeest Woonvorm Tiel Prins Richard II met dansmarietjes en Duo Hij & Gij


31 januari 2015 - Tranenbal

In een afgeladen Café De Mart werd afgelopen zaterdagavond wederom het Tranenbal georganiseerd door carnavalsvereniging De Blauwlappen. Het samenwerkingsverband met De Mart blijkt succesvol, want dit jaar waren er maar liefst 10 inschrijvingen.

De strenge maar rechtvaardige jury benoemde aan het eind van de avond het Duo AA (Aida van Gelderen en Aart Pothuizen) tot winnaar met hun tranentrekkende nummer over de wateroverlast in Culemborg 20 jaar geleden. Zij ontvingen de wisselbokaal en mogen optreden tijdens het aankomende carnaval.

Duo AA, winnaars Tranenbal 2015 Gezellige drukte tijdens Tranenbal 2015


30 januari 2015 - De Blauwe Koerier Online

Halverwege januari is De Blauwe Koerier, onze carnavalskrant, weer huis aan huis bezorgd in Culemborg. Mocht u hem niet gehad hebben, geen nood, de krant is hier ook online in te zien, door gewoon op onderstaande afbeelding te klikken!

      


26 januari 2015 - Op naar Pappenklokkendam / Samenwerking Culemborg.TV

Om de carnavalsbeleving in Culemborg een extra impuls te geven is onze vereniging een samenwerking aangegaan met de stichting Culemborg.TV. Deze stichting heeft als doel het aanleggen en toegankelijk maken van een audiovisueel archief van Culemborg.

In het maandjournaal van (over) januari zijn een aantal impressies en activiteiten van De Blauwlappen op weg naar Pappenklokkendam te zien. Ook zal er een interview zijn met onze Jeugdprins Jayden I. De presentatie is in handen van het bijzondere carnavalsduo Jassie & Jassie.

Het item is met ingang van 8 februari te bewonderen op www.culemborg.tv, of via de te downloaden app voor uw mobiel telefoon. Eerder stond hier 1 februari vermeld, maar dit is aangepast vanwege een (extra) item over de evacuatie 20 jaar geleden.


23 januari 2015 - Jassie & Jassie Goed Gemutst

Jassie & Jassie hebben op een ludieke wijze invulling gegeven aan het thema Van muts naar steek van het carnaval dit jaar.

      

Het liedje 'Goed Gemutst' van Jassie & Jassie is ook op SoundCloud gezet, met download mogelijkheid!


16 januari 2015 - Voorronde Playbackshow

Op vrijdag 16 januari 2015 had de voorronde van de Grote Playbackshow plaats.

In de Kaardebol streden liefst vijftien deelnemers onder het toeziend oog van Prins Richard II en Jeugdprins Jayden I om een van de acht plaatsen in de finale.

De finale van de Grote Playbackshow maakt onderdeel uit van het Vrijstadcarnaval en zal dan ook op maandagochtend 16 februari gehouden worden.

      


10 januari 2015 - Prinsenbal

Tijdens het jaarlijkse Prinsenbal is onze nieuwe Jeugdprins Jayden I en de jeugdgarde voorgesteld.

De muzikale invulling werd gedaan door de live band Toe Maar en de kapel Burengerucht.

Ook was carnavalsvereniging De Notenknokers te gast in de residentie.

Traditiegetrouw werd het 1e exemplaar van de carnavalskrant De Blauwe Koerier overhandigd aan Prins Richard II. Daarnaast werd Grootvorst Jaap Rademaker benoemd als erelid van de vereniging.


7 januari 2015 - Voorverkoop carnavalsavonden

Op zaterdag 7 februari 2015 vindt de voorverkoop van de toegangskaarten voor de carnavalsavonden van vrijdag 13, zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 februari plaats.

De toegangskaarten kosten € 15.00 per stuk. De voorverkooptijden en -locaties zijn:
 • van 10.00 tot 12.00 uur in Partycentrum de Lantaarn: Grote Kerkstraat 13, Culemborg
 • 's avonds (van 21.30 tot 24.00 uur) in Café De Mart: Markt 31, Culemborg.
Toegang is alleen voor volwassenen (18+) of jongeren vanaf 12 jaar die begeleid worden door een volwassene.

Reserveren is niet mogelijk. Bent u verhinderd op deze dag, neem dan even telefonisch contact op met Fred van Lint 06-22495727 of e-mail naar info@deblauwlappen.nl.


4 januari 2015 - Videoclip van Jassie & Jassie

Op zondagmiddag 4 januari vond in Café De Mart te Culemborg de opname plaats van de videoclip van Jassie & Jassie.

      

Het lied Richard onze Prins van Jassie & Jassie is ook te beluisteren op SoundCloud, met download mogelijkheid!


21 december 2014 - Kerst-Inn

Op deze dag was de traditionele kerstbijeenkomst voor de vrienden van de Blauwlappen. De Kerstman was aanwezig en de muzikale invulling werd gedaan door het zangkoor van de vereniging.

      


16 december 2014 - Inschrijving gestart Blauwlaps Got Talent

Wederom zal dit jaar op carnavalszondag 15 februari 2015 's avonds de Blauwlaps Got Talent gehouden worden.

Voor een ieder die leuk kan zingen, goed is in moppen vertellen, of alles wat maar carnavalesk is kan en mag. En er zijn leuke prijzen te verdienen.

De locatie is Partycentrum De Blauwe Lantaarn, Grote Kerkstraat 13 te Culemborg, en de aanvang is 20.30 uur.

U kunt u voor 'Blauwlaps Got Talent' opgeven door het inschrijfformulier (hier klikken) te downloaden en ingevuld te mailen naar info@deblauwlappen.nl.


1 december 2014 - Inschrijving Tranenbal geopend

Zowel leden als niet-leden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het Tranenbal, welke gehouden zal worden op zaterdag 31 januari 2015, aanvang 20.30 uur, in Café De Mart, De Markt 31 te Culemborg.

Zangtalent is niet vereist, maar wel de nodige creativiteit (en durf?!) om op een eigen of bestaande smartlappenmelodie een tekst te maken en deze die avond ten gehore te brengen.

U kunt u aanmelden door het inschrijfformulier (hier klikken) te downloaden en ingevuld te mailen naar info@deblauwlappen.nl.

      


28 november 2014 - Nieuwsupdate Carnavalsoptocht

Ook dit carnavalsjaar weer houden we in Culemborg de Carnavalsoptocht, en wel op zaterdag 14 februari.

      

We verzamelen om 10.45 op de Dr. Hockesingel om vanaf daar om 11.11 uur te vertrekken en de volgende route te volgen:
 • Dr. Hockesingel (start)
 • Oostersingel
 • Van Pallandtdreef
 • A van Lalainglaan
 • Beatrixstraat
 • Oranje Nassaulaan
 • Weidsteeg
 • Handellaan
 • Beethovenlaan
 • Rijksstraatweg
 • Zandstraat
 • Prijssestraat
 • Boerenstraat
 • 't Jach
 • 't Hof
 • Everwijnstraat
 • De Markt (eindpunt)
Op de markt ontvangt Prins Richard II de stadssleutel waarna het carnavalsfeest voortgezet wordt in onze residentie: De Blauwe Lantaarn, Grote Kerkstraat 13, Culemborg.

Wilt u deelnemen aan de optocht dan bent u van harte welkom! Aanmelden kan middels het te downloaden inschrijfformulier (klik hier). Lees ook even het te downloaden reglement (klik hier) voor de optocht.

LET OP! Deelnemers dienen zich aan te melden en om 10.45 uur aanwezig te zijn op de Dr. Hockesingel!


15 november 2014 - 11e van de 11e Viering

Onder grote belangstelling is deze avond Prins Richard II voorgesteld aan de vrienden/leden van de vereniging.

      

Daarnaast heeft hij ook zijn Adjudant (Mario), Ceremoniemeester (Carlo), Grootvorst (Jaap) de Raadsleden (Bert, Huib, Cees, Henri, Marcel, Hans, Fernand, Fred & Harrie) en de Hoftapper (Mark) voorgesteld.

De muziek werd verzorgd door de band Ploeter en dweilorkest 't Kapelleke.


11 november 2014 - Prinsverkiezing

Op deze avond zijn de raadsleden bijeengekomen om hun stem uit te brengen en een nieuwe Prins te benoemen.

De organiserende jubilerende commissieleden hadden grootst uitgepakt. In de residentie was zowaar een museum ingericht met allerlei herinneringen.

En natuurlijk is er een nieuwe Prins benoemd welke 15 november a.s. bekend gemaakt zal worden aan de vrienden van de vereniging.


8 november 2014 - Prinsessenbal Erichem

      

Op zaterdagavond was een delegatie van de vereniging te gast bij carnavalsvereniging De Notenknokers. Met het thema Notendarper Bierfest werd de nieuwe Prinses Susan voorgesteld.


6 oktober 2014 - Ledenvergadering

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering zijn de notulen van de vorige vergadering, de jaarrekening 2013/2014 en de begroting voor 2014/2015 goedgekeurd.

Daarnaast is tevens door de aanwezige leden het thema benoemd voor de zondagavond van het komende carnaval. Het thema is "Beroepen" geworden.


4 oktober 2014 - Animal Party

Op zaterdag 4 oktober vond het feest Animal Party plaats in partycentrum De Lantaarn.

      
Op deze gezellige avond werd er volop geswingd en genoten van de te gekke muziek die gedraaid werd door DJ Bas van Iperen.

Tevens was er ook een Pub Quiz. Hierbij werden vlotjes op een groot scherm een dertigtal vragen gesteld over afwisselende onderwerpen. Met plezier vijzelden zo de vele deelnemers hun kennis op. Bovendien werden de drie beste groepjes nog beloond met prijzen ook. Op de foto hieronder staat het winnende groepje.

      


21 juni 2014 - MidZomerNachtFestival

Bij een ondergaande zon en een boordevol festivalterrein vond het MidZomerNachtFestival plaats.

Deze avond werd wederom verzorgd door een samenwerking van onze vereniging met Concordia.

Er waren optredens van o.a. de BB showband, zangeres Judith Jobse, diverse orkesten en dweilbands.