Nieuws

7 november 2020 - Fotoshoots Martin Smit
Onze fotopagina van het afgelopen carnaval (Foto's Carnaval 2020), is nu verrijkt met (een link naar) de geweldige foto's die Martin Smit over onze verschillende festiviteiten gemaakt heeft, klik op het plaatje om daar hiervandaan direct naar toe te springen.
Fotoshoots Martin Smit

25 september 2020 - Verslag ALV
Vandaag werd de nieuwsbrief met het verslag van de ALV van 21 september naar onze vrienden (leden) verstuurd. De belangrijkste 'besluiten' zijn:
  • Dit (verenigings)jaar geen carnavalsfestiviteiten (maar dat wisten jullie al vanuit de vorige nieuwsbrief)
  • Wel blijven we actief maar dan achter de schermen om onze vereniging te 'updaten', als niet 'upgraden'.
  • De contributie zal eenmalig verlaagd worden naar € 11,00 (met mogelijkheid vrijwillige bijdrage)
  • Bij de 4e herinnering van een onbetaalde contributie worden er € 5,00 administratiekosten in rekening gebracht.
  • Vanaf 2021 zullen er € 11,00 inschrijfkosten berekend worden.

9 september 2020 - GEEN CARNAVAL KOMEND JAAR
Met pijn in het hart hebben bestuur en Raad van Elf van de Eerste Culemborgse Karnavals Vereniging De Blauwlappen afgelopen maandag aan hun leden laten weten de voorbereiding en organisatie van de carnavalsactiviteiten te staken voor het komende verenigingsjaar. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de corona-regels. Vooral de basisregel van de anderhalve meter afstand staat het vieren van het feest in de weg. Het inrichten van een zaal die op een verantwoordelijke manier plaats kan bieden aan de dik 400 leden van de vereniging is volgens de organisatie een onmogelijkheid. Wel belooft het bestuur, in het schrijven aan de leden, dat zodra de regels het weer toelaten er direct een groot verenigingsfeest georganiseerd zal worden. Dat wordt dan misschien geen carnavalsfeest met Prins en Raad van Elf, maar wel een feest met de vertrouwde gezelligheid en het plezier dat we van De Blauwlappen gewend zijn.

21 maart 2020 - Afgelast: Avondvierdaagse
Helaas nog een activiteit die dit jaar geen doorgang zal vinden vanwege het rondwaren van het coronavirus. De wandelbond SGWB heeft besloten al hun avondvierdaagsen van 2020 af te gelasten, dus ook die van ons. Triest, maar hopelijk lopen jullie volgend jaar gewoon weer gezellig met ons mee.
Avond4Daagse'20 Afgelast

14 maart 2020 - Afgelast: Papklokkendam Speelt met Foto's
Ook wij gebruiken ons gezond verstand in het kader van de maatregelen rondom het coronavirus en gelasten dan ook onze voor 28 maart geplande activiteit Papklokkendam Speelt met Foto's af. Maar niet te erg getreurd, de foto's lopen natuurlijk niet weg, ongetwijfeld vinden we een ander kijk-moment later in het jaar!
Afgelast-Speling-Met-Fotoos-28mrt20

11 maart 2020 - Papklokkendam Speelt met Foto's
Op zaterdag 28 maart vanaf 20.00 uur gaan we gezellig foto's kijken in het zaaltje van Grand Café De Luifel (Varkensmarkt 7, Culemborg). Tijdens deze avond zijn de foto's van fotografen Martin Smit en Joost van Schaik te bewonderen en blikken we terug op de gezellige Carnaval 2020. Natuurlijk zijn er veel foto's gemaakt tijdens het feest zelf, maar ook tijdens de voorbereidingen. De presentatie bevat daarom unieke kiekjes van achter de schermen. Dit wil je niet missen! Natuurlijk biedt deze avond ook voldoende gelegenheid om gezellig met elkaar na- en bij te praten.
Speling-Met-Fotoos

8 maart 2020 - Inschrijving avondvierdaagse
Wil je of je groepje de avondvierdaagse (8 t/m 11 juni) meelopen met de Blauwlappen, geef je dan op 31 maart of 1 april tussen 19.00 en 21.00 uur op bij Berlinda aan de Stationsweg 1D. Klik hier voor details / benodigdheden.

29 februari 2020 - Carnaval 2020 voorbij
De steken zijn af. Carnaval 2020 is voorbij. Iedereen bedankt voor een schitterend mooi feest! Hieronder nog even de highlights.
Donderdag 's Avonds trapten de dames af met de Ladies Night in café de Mart. Dit jaar stond de avond in het teken van het 1e lustrum met als thema 'Lust-je-rum'. Gastheren Bob en Marley hadden in samenwerking met Margriet het café omgetoverd tot een chic kleurrijk warm paradijsje. Bob heette de dames welkom met een mooie dreadlock. En Marley bood onder de vlag van Jamaica vanuit zijn strandstoel en voeten in het zand de dames rum aan voor in de jus d'orange. Na een half uur kregen de dames groepjesgewijs hun paspoorten uitgereikt, pasfoto's bij binnenkomst door Martin gemaakt. Nodig voor deelname aan de bobsleewedstrijd buiten onder de vlag van Oostenrijk. Om de kou buiten wat draaglijker te maken werd er tijdens de wedstrijd lekkere warme erwtensoep geserveerd. Na binnen weer wat opgewarmd te zijn, werden de nodige teams als winnaars bekroond met mooie prijsbekers. En de Ladies Night eindigde net voor het slaan van de papklok met een optreden de sambaband 'Do Vizinhos' uit Buren. Al met al kijken we terug op een zeer goede opkomst en een zeer geslaagde avond.
Vrijdag 's Middags was de traditionele kroegentocht onder begeleiding van dweilorkest 't Kapelleke. En 's avonds vierden we de Hollandse avond met zanger Jeroen van Zelst, dweilorkest 't Kapelleke en DJ Peter Hak.
Zaterdag Deze dag begon helaas iets later, want de optocht werd vanwege de harde wind afgelast, zou 11.49 beginnen. In plaats daarvan opende de vrije inloopmiddag in 'onze' residentie de Blauwe Lantaarn al om 14.00 uur, want ook de sleuteloverdracht van 14.14 uur was naar binnen toe verplaatst. Dit alles met muziek van dweilorkest 't Kapelleke, zanger Jantje Bier en DJ Peter Hak. En 's avonds vond de Après Key Party plaats met als hoogtepunt het optreden van de zanger Peter Loree.
Zondag Om 11.11 uur begon het Frühshoppen met live muziek van Concordia en de geweldige tonprater Frans Bever: o, o, wat hebben we genoten en gelachen! De ochtend liep al snel over in de goed bezochte en gezellige kindercarnavalsmiddag. En om half 9 begon de feestavond met als thema ons thema 'Papklokkendam speelt'. Deze avond verzorgde dweilorkest Burengerucht onze entree om 9.11 uur, als ook later nog een optreden. En tegen het eind van de avond traden De Gebroeders Rossig op, een geweldig viertal zangers, één groot spektakel, de zaal ging helemaal los!
Maandag 's Ochtends won Albert met zijn Vader Abraham vertolking met 7 zonen de grote playbackshow van het Vrijstadcarnaval. En 's middags kregen Duo Hij en Gij de 55+'ers volop op de dansvloer tijdens het Seniorencarnaval. Tijdens beide dagdelen genoten de gasten ook nog eens van door ons aangeboden hapjes en drankjes. En op de feestelijke slotavond, geheten de Sljoes Party, gingen we lekker los op de heerlijke inbreng van de zanger Wim Florack. Het leuke van deze dag was dat dweilorkest Burengerucht de hele dag aanwezig was en dus opvrolijkte, normaal is er alleen 's avonds een dweilorkest!
Noemenswaardig Tijdens het hele carnaval draaiden DJ Peter Hak en zijn twee collega's de nodige carnavalsliedjes en ondersteunden ze ceremoniële activiteiten met hun tunes. En iedere avond bracht 'onze' Nigel de zaal in extase met zijn winnend Tranenbal'20 lied 'Ik ben een Blauwlap', en de zaal zong volop luidkeels mee met deze heerlijke meezinger.

9 februari 2020 - Tranenbal
Gisteravond organiseerden wij i.s.m. Café de Mart al weer voor de 9e keer het beruchte TRANENBAL. Onder de bezielende muzikale begeleiding van Trio Gullie en Duo Hij & Gij zongen diverse deelnemers hun eigen teksten op een bestaande melodie. De winnaarsbokaal ging dit jaar naar Nigel, die zijn winnende 'Ik ben een Blauwlap' tijdens het carnaval nogmaals ten gehore mag brengen. Als kers op de taart zorgde zanger Bas voor een spetterende afsluiting van deze geslaagde avond. Foto's hiervan zijn terug te vinden bij het bericht hierover op FaceBook:

8 februari 2020 - Doop van de Wagen
Vanmiddag werd de Prinsenwagen na een jaar vol ontwerp- en bouwwerkzaamheden voor het eerst getoond aan Prins Mario II. Nog behoorlijk onder de indruk van hetgeen bereikt doopte Prins Mario II vervolgens zijn nieuwe wagen. Dat hij nog steeds niet bekomen was van alle emotie bleek wel uit het grappige feit dat hij per ongeluk ook zijn Adjudent (mee)doopte. Dit alles vond plaats in de open lucht voor 'ons' (stam)café De Mart onder het toeziend oog van zijn hofhouding en jeugdgarde en een groot publiek als getuige. De festiviteit werd de nodige luister bijgezet door de carnavalsmuziek van dweilorkest 't Kapelleke. Zie ook het bericht met foto's hierover op FaceBook:

6 februari 2020 - Bij Mariëlle 4 jaar
Bij deze feliciteren wij Bij Marielle van harte met haar 4 jarig jubileum!!! We zijn er niet alleen erg blij mee maar ook trots dat jij onze hofkapper bent. Dankzij jou ogen onze dansmarietjes met carnaval prachtig met die door jullie professioneel gestylde vlechten in het haar. Zie ook het bericht met foto's hierover op FaceBook:

3 februari 2020 - Prinsenwagen nadert voltooiing
Afgelopen dagen is er hard doorgewerkt aan de prinsenwagen die nu toch echt bijna helemaal af is. Precies op tijd voor de doop komende zaterdag. Alle wagenbouwers alvast heel erg bedankt en natuurlijk ook een woord van dank aan onze sponsoren: ETC (voor het beschikbaar stellen van de ruimte) en Joh. Versteeg (voor het trekken van de wagen richting de Markt komende zaterdag en tijdens de optocht). Zie ook het bericht met foto's hierover op FaceBook:

1 februari 2020 - Voorronde Playbackshow
Gister waren we te gast bij zorgboerderij De Witte Schuur, waar de stichting Vrijstadcarnaval de voorronde hield van de grote Playbackshow. De zorgboerderij was speciaal voor dit evenement omgedoopt tot Soos de Vrijstuif. We werden getrakteerd op bijzondere en spraakmakende playbackshow acts van een uitzonderlijk hoog niveau. De jury had er dan ook flinke kluif aan om één van deze acts als de beste te kwalificeren. Uiteindelijk werd het daarom een avond met alleen maar winnaars, al mocht Denise zich de prinses van de playback noemen en de wisselbeker mee naar huis nemen. We zien alle acts graag terug tijdens de finale op maandagmorgen 24 februari in residentie De Blauwe Lantaarn. Ook dat wordt ongetwijfeld weer een mooi feest! Zie ook het bericht met foto's hierover op FaceBook:

29 januari 2020 - De Blauwe Koerier
Vanaf vandaag valt De Blauwe Koerier weer, voor de 51e keer, op de deurmat. In De Blauwe Koerier vindt u alle noodzakelijke ditjes en datjes voor het komende carnaval in Papklokkendam: de proclamaties, het programma, de bekende wie-is-wie pagina's, moppen, columns en nog veel meer. Deze krant is jouw opwarmer naar een geweldig mooi carnaval!!! Dit jaar wordt De Blauwe Koerier verspreid door de bezorgers van VSB Rhenen. Mocht je de krant (uiteindelijk) toch niet ontvangen hebben, dan kun je via deze link: http://bit.ly/2DgP0Yl (via de website van RTG Reclame) een verzoek indienen tot nabezorging. Maar u kunt de krant ook digitaal inzien door op het plaatje te klikken, met de mogelijkheid deze dan te downloaden! Veel leesplezier! Blauwe Koerier 2020

26 januari 2020 - Opening stamcafé
Vandaag openden Prins Mario II ons stamcafé door het bord met ons thema voor dit jaar te onthullen. Tevens prikte Jeugdprins Nolan I vanaf het balkon onze wimpel in de vlaggehouder. Ook werd het nieuwe prinsenlied ten gehore gebracht en zongen we luidkeels mee met o.a. het Kuilenburgs volkslied, dit alles onder de begeleiding van het pakkende accordeonspel van Theo van Dam. Foto's hiervan zijn terug te vinden bij het bericht hierover op FaceBook:

11 januari 2020 - Prinsenbal
Op zaterdagavond 11 januari 2020 vierden we het Prinsenbal in partycentrum De Lantaarn. Op dit feest nam Prins Mario II de eerste carnavalskrant "De Blauwe Koerier" in ontvangst. En hij installeerde de voorman van de jeugdraad: Jeugdprins Nolan I. Aansluitend daarop installeerde Jeugdprins Nolan I zelf zijn Jeugdraad en Dansmarietjes. Gedurende het gehele feest werd de dansvloer goed gebruikt, mede dankzij de heerlijk swingende inbreng van de live band Dreamcast. Foto's hiervan zijn terug te vinden bij het bericht hierover op FaceBook:

7 januari 2020 - Info toegangskaarten
Onze leden krijgen komende zaterdag op het Prinsenbal (bij entree) de toegangskaarten voor de carnavalsavonden uitgedeeld. De verkoop van losse toegangskaarten vindt plaats op zaterdag 8 februari tijdens de Doop van de Wagen. Deze info is vandaag ook op FaceBook gepost:

6 januari 2020 - Interview door SRC
Ons raadslid Robbin vertegenwoordigde onze vereniging met glans in het interview dat SRC TV Magazine met hem uitzond over het carnaval in Culemborg, kijk zelf maar !

14 december 2019 - Voute Kerst Party
Het was een gezellig drukke boel op onze voor het 2e jaar gehouden Voute Kerst Party. Er werd volop gedanst op de heerlijke swingende kerstmuziek verzorgd door niemand minder dan de geboren Culemborgse zanger Alex West. Leuk en opvallend goed waren ook de drie spontane gastoptredens door aanwezige feestgangers, toch mooi te horen dat we een aantal mooie keeltjes in onze gelederen hebben. Natuurlijk werd ook voor de inwendige mens gezorgd; zo dook regelmatig de cateraar Alex Koopmans van Lekstad Catering weer op met een dienblad vol lekkere snacks, gratis voor de feestgangers! Ook waren er leuke prijzen te winnen met de loterij, met -bij deze- veel dank aan de sponsoren Tuicentrum van den Hurk, Delano en Niels en Heidi Helmond van energie-besparingsexpert voor de hiervoor ter beschikking gestelde mooie prijzen. En dank aan Concordia, voor het mogen huren van de ruimte en het afnemen van de diensten van hun vrijwilligers. Foto's hiervan zijn op FaceBook te vinden, getuige de volgende weergave van het FaceBook bericht!

16 november 2019 - 11e van de 11e Viering
Op deze avond werd op ludieke wijze de op 11/11 in besloten kring gekozen prins en zijn gevolg voor het komende carnaval aan onze vrienden (leden!) bekend gemaakt. De bekendmaking resulteerde in een mooie ceremoniele installatie van Prins Mario II en zijn ministers, hoftapper en dansmariekes. Dit alles werd kracht bijgezet door dweilorkest 't Kapelleke en mondde uit in een zaalvullende polonaise. Na deze officiële festiviteit zorgde de band Ploeter ervoor dat de dansvloer vol stond met heerlijk swingende Blauwlappen. Foto's hiervan zijn op FaceBook te vinden, getuige de volgende weergave van het FaceBook bericht!

2 november 2019 - Uitnodiging Voute Kerst Party
Vandaag zijn de uitnodigingen voor de Voute Kerst Party welke wordt gehouden op zaterdag 14 december te Concordia weer als digitale flyer per email naar onze vrienden verstuurd. En ook vanaf vandaag is deze flyer op Facebook gepost, voor details klik op onderstaand plaatje.

16 oktober 2019 - Uitnodiging 11e v/d 11e feest
Vandaag zijn de uitnodigingen voor het 11e v/d 11e feest op zaterdag 16 november als digitale flyer per email naar onze vrienden verstuurd. En ook vanaf vandaag is deze flyer op Facebook gepost, voor details klik op onderstaand plaatje.

30 september 2019 - ALV
Op 30 september hielden we weer onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV), ook dit jaar weer in Partycentrum De Lantaarn.
De penningmeester vrolijkte de vergadering op met een mooi verslag van de verrijkte financiële stand van zaken van het afgelopen jaar en de begroting voor komend jaar
Minder leuk was dat Koos Romijn bekend maakte af te treden als bestuurslid van de Blauwlappen en dat hij dat dan ook per direct was. Koos, bij deze, veel dank voor al die jaren van onbaatzuchtige inzet, en fijn dat je nog wat taken op de achtergrond blijft doen.
Maar gelukkig was er ook verheugend nieuws te melden en wel met de komst van Marinus Hoogmoed als ons nieuwste bestuurslid. Hij heeft zich afgelopen jaren al verdienstelijk ingezet voor de vereniging en we zijn dan ook blij met zijn toetreding tot het bestuur.
En omdat wij tot op heden nog geen nieuwe voorzitter hebben gevonden zijn we dolblij dat Marinus tot dan toe deze rol als interim op zich wil nemen. Wel roepen we jullie bij deze nogmaals op om mee te denken of je personen kent waarvan je denkt dat ze wel eens geschikt zouden kunnen zijn het voorzitterschap van onze vereniging op zich te nemen (en sluit daarbij jezelf vooral niet uit ;o).

28 september 2019 - Blauw Oktoberfeest - Thema Carnaval 2020
Op zaterdagavond 28 september 2019 organiseerde de Blauwlappen voor de eerste keer de Culemborgse variant van deze festiviteit. Tijdens deze gezellige avond waren er diverse optredens en werd het thema voor het Carnaval 2020 onthuld. En in de snackmobiel van Alex kon men genieten van lekkere Duitse hapjes.
Klik op een van de foto's hieronder om door te gaan naar het Facebook fotoalbum.

4 september 2019 - Aankondiging Blauw Oktoberfeest
Op 28 september houden we in Concordia ons 'Blauw Oktoberfeest', voor details klik op onderstaand plaatje.

26 augustus 2019 - Hulde aan diamanten Jaap en Betty
Ongelooflijk, maar echt waar, 'onze' Jaap en Betty gaven elkaar 60 jaar geleden het 'ja'-woord en vormen nog steeds een geweldig paar: 60 x hiep hiep hoera! Hieronder het bericht zoals het op Facebook staat:

15 juli 2019 - Programma 2019 - 2020
Bij deze is het programma voor het carnavalsjaar van 2019 op 2020 gepubliceerd.
Programma: Carnaval 2019 - 2020

3 april 2019 - Aankondiging Avondvierdaagse
De Avondvierdaagse komt er weer aan, van maandag 3 t/m donderdag 6 juni, iedere avond 5 of 10 km wandelen. En ook dit jaar gaan we deze fysieke uitdaging weer aan !

Wil je met ons mee lopen, schrijf je dan in op 16 of 17 april a.s. tussen 19.00 en 20.30 uur bij Berlinda en Henri Mikkers op de Burgemeester Schorerlaan 23 (Culemborg). Inschrijven doe je door het inschrijfformulier (klik hier) gevuld in te leveren en het inschrijfgeld ter waarde van € 5,50 ter plekke te overhandigen.

Wij zorgen tijdens de avondsvierdaagse voor een drankje en een versnapering onderweg en natuurlijk ook voor de medaille op de laatste avond.

Startpunt (dagelijks): Partycentrum De Lantaarn (Grote Kerkstraat 13, Culemborg)
Starttijd (verzamelen): de 10 km om 17.45 uur en de 5 km om 18.00 uur
Kledingadvies: boerenkiel

5 maart 2019 - Carnaval 2019 voorbij
De steken zijn af. Carnaval 2019 is voorbij. Iedereen bedankt voor een schitterend mooi feest! Hieronder nog even de highlights.
Programma carnaval 2019 Donderdag 's Avonds begon voor de dames van de Blauwlappen al de eerste carnavalsfestiviteit, de Ladies Night. Dit jaar was café de Mart omgetoverd tot Beautique Borrel & Bruis en genoten de dames opmaakbeurten van kapsalon Bij Marielle en nagelstudio Jo-Es Nails. Hiervoor veel dank aan Marielle, Marion en Manon van Bij Marielle en Marian Ramaaker van Jo-Es Nails.
Vrijdag 's Middags was de traditionele kroegentocht onder begeleiding van dweilorkest 't Kapelleke. En 's avonds vierden we de Hollandse avond met zanger Marco Kraats, dweilorkest 't Kapelleke en DJ Peter Hak.
Zaterdag De dag begon om 11.49 uur met de optocht. Deze eindigde om 14.14 op de Markt met de sleuteloverdracht op het bordes uit handen van de burgemeester himself! Aansluitend was er de vrije inloopmiddag in 'onze' residentie de Blauwe Lantaarn. Dit alles met muziek van o.a. dweilorkest 't Kapelleke en DJ Peter Hak. 's Avonds vond de Après Key Party plaats met als hoogtepunt het optreden van de Double DJ's.
Zondag Om 11.11 uur begon het Frühshoppen met live muziek van Concordia en de geweldige tonprater Frans Bever: o, o, wat hebben we genoten en gelachen! De ochtend liep al snel over in de goed bezochte en gezellige kindercarnavalsmiddag. En om half 9 begon de feestavond met tegen het eind als hoogtepunt de muzikale uitspatting van het duo Pap en Pudding.
Maandag 's Ochtends won Marijne de grote playbackshow van het Vrijstadcarnaval. En 's middags kreeg Rien Salet de 55+'ers aan het dansen en woonboten tijdens het Seniorencarnaval. Tijdens beide dagdelen genoten de gasten ook nog eens van door ons aangeboden hapjes en drankjes. En op de feestelijke slotavond, geheten de Sljoes Party, zorgden Duo Kwats voor een half uur heerlijke live zang. En als verrassing was er dan ook nog ineens een superleuk optreden van zanger Wim Florack. Riny Blom, heel erg veel dank voor je spontane opwelling dit ter plekke te regelen.

4 maart 2019 - Tulpen van Delano
Tulpen van Delano Vandaag werd iedere bezoeker van het Stichting Vrijstad Carnaval en het Senioren Carnaval bij weggaan verrast op een mooi bosje tulpen van bouquetterie Delano.

En daar kwam nog bij dat deze tulpen ook nog eens werden uitgedeeld met een gulle glimlach van onze Dansmarietjes.

We danken onze Joost voor het ophalen van de tulpen gister bij Gerwald van Ingen van Delano.

Ja, we zagen dat het credo 'zeg het met bloemen' werkt! Het was mooi te zien hoe de tulpen met grote glimlachen in ontvangst werden genomen.

Delano hartelijk dank!


2 maart 2019 - Bezoek aan kapsalon Bij Marielle
Bij Marielle We zijn bijna klaar voor de Papklokkendamse Optocht, maar eerst nog even snel naar ... kapsalon Bij Marielle, om ons haar netjes in de plooi te krijgen!

Met de Raad van Elf is Marielle en haar team zo klaar, als ook de Prins, zijn Adjudant en Ceremoniemeester zijn een makkie.

Maar met de Mariekes en Marietjes heeft het team Bij Marielle wel even werk. Alle meiden krijgen weer prachtige vlechten aangemeten.

Als vereniging zijn wij trots op vrienden en sponsoren waar we steeds weer op kunnen rekenen!

23 februari 2019 - Bezoek aan Vriendenschaar
Vriendenschaar Zaterdagmiddag bezochten Prins Mario I en Jeugdprins Jayden V met hun complete hofhouding het kindercarnaval van c.v.v. Vriendenschaar.

Het was als vanouds een gezellige boel, mede dankzij de goede muziek van DS Events.

We danken de Grastrappers dan ook voor het mooie feest, we hebben heerlijk gehost en menig polonaise gelopen.

En het mooie is, na enige jaren van elkaar mislopen, is dat we voor volgend jaar alvast zijn uitgenodigd, en dat we dan ook weer komen !!!

23 februari 2019 - Doop van de Wagen
Doop Wagen Vanmiddag werd de Prinsenwagen 2019 voor het eerst aan Prins Mario I getoond.

Al voor het 2e jaar is de wagen weer verder uitgebouwd. De torens achterop en de treinen langs de zijkanten van voorgaande jaren zijn dan ook nog goed te herkennen.

Maar nieuw waren de windmolens voorop en meerdere getekende bliksemflitsen zo her en der verspreid over de wagen. Dit alles natuurlijk in het kader van het thema van dit jaar: 'Papklokkendam bruist van energie!'

Na het officiële inzegenen door de Prins, poseerde hij samen met de Mariekes trots op het balkon, getuige ook de foto.

23 februari 2019 - Voorgevel Blauwe Lantaarn
Voorgevel Blauwe Lantaarn Onder leiding van onze Wim is de buitenkant van onze residentie al helemaal klaar voor het carnaval.

Zonder jouw hulp zouden de hulpvaardige raadsleden er anders veel langer over doen. En dat zou niet handig zijn gezien de Doop van de Wagen vroeg in de middag.

Weer hartelijk dank Wim.

22 februari 2019 - Bezoek scholen
Bezoek scholen Prins Mario I, zijn adjudant en een klein comité ministers bezochten vandaag de scholen.

Onderscheidingen waren er voor Prinses Zahra I van de Joseflappen, Prins Damian van de Palster en de moeders Jeanette en Monique van de Augustinusschool.

Er werd veel polonaise gelopen en overal werden de Prins en zijn gevolg getrakteerd op de dansjes van dansmarietjes of groepen.

Het was fijn de kinderen zo te zien genieten en we hopen ze dan ook terug te zien op ons Kindercarnaval zondagmiddag 3 maart in De Blauwe Lantaarn!


21 februari 2019 - Driestad Carnaval
Driestad carnaval Prins Mario I en Jeugdprins Jayden V waren deze avond met hun complete hofhouding in de Driestad om alvast met de bewoners gezellig carnaval te vieren.

Duo Hij & Gij zorgde voor de muzikale begeleiding en hielden iedereen aan het dansen of in de polonaise.

Los daarvan lieten ook nog de jeugdraad en de dansmarietjes en -mariekes hun dansjes zien

En werden bewoners die zich het afgelopen jaar verdienstelijk hadden gemaakt voor de Driestad geëerd met onze huismedaille.

Maar ook werden de "mooist" en "dapperst" verkleden in het zonnetje gezet met een mooi prijsje.

Al met al een geslaagd feest, mede dankzij de goede zorg van de bewonerscommissie!

16 februari 2019 - Tranenbal
Tranenbal 2019 Op zaterdagavond 16 februari werd voor de 8e keer dit niet te evenaren zangfestijn van de Blauwlappen i.s.m. met café de Mart gehouden.

Te zien zijn 'De Kermisbroeders', de trotse winnaars van het Tranenbal 2019, die met meer dan alleen de gewonnen beker pronken.

Los van de vele deelnemers droeg Duo Kwats met zijn professionele muzikale bijdrage bij aan de vrolijke uitgelaten sfeer.

We danken de volgende sponsoren voor het mede mogelijk maken van dit evenement: Duo Hij en Gij, café de Mart en Riny en Conny.

16 februari 2019 - Kinderoptocht Erichem
Kinderoptocht Erichem 2019
Vanmiddag werd de Kinderoptocht in Notendârp (Erichem) opgevrolijkt door jeugdprins Jayden V en zijn hofhouding.

Met ballonnen en muziek vormden ze een waardige kleurrijke loopgroep die veel bekijks kreeg.

Het was een prettige korte optocht, mede dankzij de heerlijke bijna zomers warme winterdag.

De optocht eindigde bij het Dorpshuis, alwaar de kinderen los gingen op de afterparty vol confetti, beschikbaar gesteld door de prinsessen van de Notenknokers.

Bij deze ook dank aan iedereen die met Jayden V en zijn hof mee liepen.

15 februari 2019 - Playbacksoos
Playbacksoos 2019 Op uitno-diging van Soos de Vrijstuif waren we in zorgboerderij De Witte Schuur voor een gezellige avond met als thema playbacksoos.

Het was een heuse feestelijke strijd tussen de 17 zeer enthousiaste deelnemers vol met de nodige dans, mimiek, drama en ... liefde!

De deskundige jury onder leiding van jeugdprins Jayden V riep uiteindelijk Bas uit als winnaar van deze geslaagde avond.

13 februari 2019 - De Blauwe Koerier digitaal
Blauwe Koerier 2019 Vanaf vandaag valt De Blauwe Koerier weer, samen met de Culemborgse Courant, op de deurmat.

U kunt de krant digitaal inzien bij de uitgever door op het plaatje te klikken, met de mogelijkheid deze dan te downloaden!

U vindt dan alle noodzakelijke ditjes en datjes voor het komende carnaval in Papklokkendam: de proclamaties, het programma, de bekende wie-is-wie pagina's, moppen, columns en nog veel meer. Deze krant is jouw opwarmer naar een geweldig mooi carnaval!!!

Mocht je de krant (uiteindelijk) toch niet ontvangen hebben, dan kun je via deze link: http://bit.ly/2DgP0Yl (via de website van RTG Reclame) een verzoek indienen tot nabezorging.

Veel leesplezier!

26 januari 2019 - Viering Bont en Blauwe Avond
Foto: BonteAvond DeHavenmeester 2019
Op zaterdagavond 26 januari vierden we een gezellige Bont en Blauwe Avond in café De Havenmeester.

Zanger Levi zorgde met de zomer in z'n bol voor een gezellige sfeer en de zon in ons hart.

Rondom de massieve biljarttafel werden aardig wat polonaises gelopen.

En natuurlijk werd er volop laag-bij-de-grond meegedaan op de woonboot van Stef Ekkel.

13 januari 2019 - Stamcafé & Prinsenlied
Foto: Stamcafé 2019
Op zondagmiddag 13 januari nam Prins Mario I Café De Mart officieel in gebruik als stamcafé van De Blauwlappen. Dit deed hij door het gevelbord met de tekst 'Ook het stamcafé van Prins Mario I bruist van energie' te onthullen.

Aansluitend hing jeugdprins Jayden V vanaf het bordes de wimpel van De Blauwlappen op aan de gevel van ons 'nieuwe' stamcafé.

Foto: Stamcafé 2019
Vervolgens poseerde Prins Mario I met zijn hele hofhouding voor op de foto, als ook daarna de dames van de raad.

En binnen werd het feest nog even doorgezet, beginnende met de eerste uitvoering van het nieuwe Prinsenlied.

12 januari 2019 - Prinsenbal & Jeugdprins Jayden V
Foto: Jeugdraad 2019
Op zaterdagavond 12 januari werd op het PrinsenBal Jeugdprins Jayden V en zijn gevolg geïnstalleerd. Nieuw dit jaar was het dansje van de jeugdraad, waarna bij onthulling bleek dat deze nu bestaat uit 1 adjudant, 1 ceremoniemeester, 2 nieuwe ministers en 1 nieuw hofnarretje (en natuurlijk de jeugdprins zelf). Ook werden 9 dansmarietjes geinstalleerd, maar pas nadat deze hun dansjes vertoond hadden.

Foto: Jeugdraad 2019
Al dit vertoon werd evenwel voorafgegaan met het officieel overhandigen van De Eerste Blauwe Koerier aan Prins Mario I.

De feestelijke avond werd muzikaal ondersteund door de live muziek van de band Yesz.

17 november 2018 - Prins Mario I geïnstalleerd
Zoals ieder jaar werd met het feest 'Viering 11e v/d 11e' de op 11/11 in besloten kring gekozen nieuwe prins bekendgemaakt. Dit jaar zagen onze feestende vrienden (leden☺) op 17 november dat Mario Vermeulen als opvolger van Prins Eduard II werd geïnstalleerd als Prins Mario I. Als adjudant benoemde hij Marcel van Dord en als ceremoniemeester stelde hij Henri Mikkers aan.

Foto's: Viering 11e v/d 11e

Prins Mario I benoemde vervolgens een voor een de raadsleden tot ministers in zijn nieuwe kabinet. En ook dit jaar werden 3 nog steeds verdienstelijke oud-raadsleden weer als ridders benoemd. Nieuw op dit feest dit jaar was de aanwezigheid van de dansmariekes die voorafgaand hun installatie de feestgangers trakteerden op een vrolijk dansje.

En met het voltooien van zijn hofhouding voor het carnaval van 2019 zette Prins Mario I onder begeleiding van het dweilorkest 't Kapelleke de polonaise in en kwam het feest los. De verdere avond zorgde de band Dreamcast er met hun geweldige muzikale veelzijdige en live-gezongen inbreng voor dat de dansvloer steeds gevuld was met swingende vrienden.

7 november 2018 - Badge carnaval 2019
Foto: Badge Blauwlappen 2019 Ook dit jaar zijn ze weer verkrijgbaar de felbegeerde strijkbadges van De Blauwlappen.

Zaterdag 17 november 2018 tijdens de viering van de 11e van de 11e gaan ze in de verkoop.

Voor de mooie prijs van € 4,- kun je je blauwe kiel weer op pimpen.

Wees er snel bij want de oplage is beperkt en reserveren is niet mogelijk.

13 oktober 2018 - Papklokmarathon
Foto: Papklokmarathonteam 'De Blauwlappen'
Op 13 oktober werd voor het eerst, in het kader van Culemborg 700 jaar, de Papklokmarathon gehouden. Ook wij deden hieraan mee met een team van 10 personen.

Het doel van dit evenement was niet het lopen van de marathon, maar het meedoen aan een funrun door het centrum van Culemborg. Snelheid deed er dan ook niet toe en de rondjes van 1,5 km mochten ook als team in estafettevorm gelopen worden.

Met verve liepen we in 2 uur -van 8 tot slaan papklok- in totaal 15 rondjes door het feestelijk verlicht centrum van Culemborg. Iedereen was sterk gemotiveerd om te rennen naar eigen tempo, al stond de gezamenlijke beleving voorop. Meest noemenswaardig voorbeeldig daarbij was Kimberly Vos door met haar (gebroken) arm in het gips mee te rennen.

Bij deze danken wij de organisatie van de Papklokmarathon voor de leuke uitvoering van het evement, zelfs het weer was super. En mocht het inderdaad volgend jaar weer georganiseerd worden dan doen we graag weer mee.

1 oktober 2018 - Algemene LedenVergadering
Foto: Nieuwe Bestuursleden
Tijdens de ledenvergadering op 1 oktober is er gepraat over afgelopen Carnavalsjaar en over het komende jaar. De cijfers zijn laten zien en goed bevonden, er zijn leuke ideeën bedacht en er is een verandering in het bestuur.

Vanaf heden is de nieuwe penningmeester Odette Burgers (foto midden). De nieuwe secretaris is Henri Mikkers (foto rechts). En Jolien Walraven (foto links) is vanaf nu verantwoordelijk voor de communicatie naar de leden toe.

Helaas heeft Joost van Schaik bekend gemaakt af te treden als voorzitter van de Blauwlappen. Dit in verband met zijn werk. Via deze weg graag jullie oproepen of jullie geschikte kandidaten kennen om het voorzitterschap over te nemen. Of misschien ben jij zelf wel de aangewezen persoon...

Daarnaast is unaniem het voorstel van de contributie verhoging per verenigingsjaar 2018/2019 aangenomen. Op de nieuwe factuur die u op korte termijn ontvangt zal bij een aantal leden tevens een verrekening plaats vinden van de vooruitbetaalde contributie. Door de verandering van het boekjaar in 2013 hebben een aantal leden een half jaar contributie te veel betaald.

Om het thema van de zondag avond tijdens carnaval te bepalen zult u nog een enquête ontvangen met de keuze opties. Het thema met de meeste stemmen zal daarna bekend gemaakt worden.

13 juni 2018 - Avondvierdaagse
Foto: Blauwlappen tijdens Avondvierdaagse
Van 5 tot en met 8 juni hebben de Blauwlappen wederom deelgenomen aan de avondvierdaagse in Culemborg.

Ook dit jaar liepen we weer met twee groepen. De ene groep liep 4 avonden lang de 5 km en de andere groep liep 4 avonden lang de 10 km.

Met dank aan de marsleiders Berlinda (5km) en Mario (10km) werden de kilometers met gemak in een gezellige groepssfeer afgelegd.

Ook zorgde een aantal vrijwilligers voor een drankje onderweg. En bij het defilé werden we muzikaal voorafgegaan door de blaaskapel Burengerucht, die zo zorgde voor een carnavaleske afsluiting, getuige ook de polonaise op de Markt.

5 mei 2018 - Thema carnaval 2019
(..... tromgeroffel .....) Het nieuwe thema voor het carnaval 2019 is (..... tromgeroffel .....)
vandaag bekend gemaakt (..... tromgeroffel .....)
en nu al hier te lezen: (..... tromgeroffel .....)
    Papklokkendam bruist van energie!
Foto: Badge Blauwlappen 2019

28 april 2018 - Blaaskapellenfestival 2018
Collage: Blaaskapellenfestival Culemborg 700 Op zaterdagavond 28 april organiseerde stichting Culemborg en Oranje, DS Events en carnavalsvereniging de Blauwlappen het Blaaskappellenfestival i.v.m. het 700 jarig bestaan van Culemborg. In de feesttent bij de haven waren er optredens van diverse kapellen, DJ Flow en De Alpenzusjes.

De kapellen De Korenmaaiers uit Beusichem, De Eigenheimers uit Tiel, Alledaogefeest uit Den Bosch en 't Kapelleke uit Buurmalsen streden om de Culemborg 700 prijs. 't Kapelleke was de trotse winnaar van deze prijs.

20 maart 2018 - Aankondiging Avondvierdaagse
Promo: Avond4daagse Culemborg
Binnenkort is het weer tijd voor een fysieke uitdaging! De Avondvierdaagse komt er weer aan. En ook dit jaar gaan we weer meelopen!!

De Avondvierdaagse vindt plaats van maandag 4 juni tot en met donderdag 7 juni 2018. Als vereniging lopen we ook dit jaar de 5 en de 10 kilometer.

De inschrijfkosten bedragen €5,- en daarvoor krijg je een mooie medaille en zorgt de vereniging voor wat drinken en een versnapering iedere avond (inschrijfgeld te voldoen tijdens het inschrijven).

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.

Inschrijven is mogelijk op: 3, 4, 10 of 11 april a.s. tussen 19.00 uur en 20.30 uur bij Berlinda en Henri Mikkers (Burgemeester Schorerlaan 23 te Culemborg).

Je kunt meelopen vanaf de leeftijd van 6 jaar. Het dagelijkse startpunt van onze groepen is aan de voorzijde van Partycentrum De Lantaarn, Grote Kerkstraat 13 te Culemborg.

10 kilometer: verzamelen om 17.45 uur
05 kilometer: verzamelen om 18.00 uur
Kledingadvies: Boerenkiel

27 februari 2018 - Aankondiging Blaaskapellenfestival Culemborg 700
Promo: Blaaskapellenfestival Culemborg 700
In samenwerking met Stichting Culemborg & Oranje houden we op zaterdag 28 april een Blaaskapellenfestival in de feesttent bij de haven.

Op dit festival ter ere van het 700 jarig bestaan van Culemborg strijden 5 blaaskapellen om de felbegeerde Culemborg700 prijs.

Daarnaast zorgt Feest DJ Flow voor de muziek tussendoor en is er ook nog een optreden van De Alpenzusjes.

Het festival begint om 19.00 uur en de toegang is gratis! De feesttent bij de haven is al open vanaf 18.30 uur.

Mocht u meer willen weten, mail uw vraag naar blaaskapel@deblauwlappen.nl

19 februari 2018 - Aankondiging HalfVastenBal
Promo: HalfVastenBal maart 2018
Zaterdag 3 maart om 20.30 uur is iedereen welkom om in Bibi's Café aan het Chopinplein (Chopinplein 15, Culemborg) carnavelesk verkleed met ons het halfvasten-bal te vieren.

3 februari 2018 - Doop van de Wagen
Foto: Prins ziet wagen
Zaterdagmiddag om half 3 werd de prinsenwagen voor het eerst getoond aan Prins Eduard II. Dit gebeuren vond plaats in een gezellige drukte voor Café de Mart. De wagen kwam onder begeleiding van carnavalsmuziek van 't Kapelleke de markt opgereden.
Foto: Prins doopt wagen
Nadat de prins was bijgekomen van de verwondering doopte hij de wagen voor een behouden carnavalsoptocht volgende week zaterdag.

Foto: Hof bij wagen

28 januari 2018 - Nieuwe dameskiel
Foto: Dames in nieuwe kiel Zondagmiddag, voorafgaand aan het gezamenlijk doornemen van het carnavalsprogramma, zijn de Dames van de Raad van Elf in nieuwe kielen gestoken.

Zoals goed te zien is hadden de dames de nieuwe kielen, welke tevens jasjes zijn, al van te voren leuk carnavalesk opgesierd.

27 januari 2018 - Tranenbal
Collage: Tranenbal 2018 Op zaterdagavond 27 januari organiseerde de Blauwlappen samen met Café de Mart voor de 7e keer het Tranenbal. Een ieder kon een eigen tekst maken op een bestaande melodie en deze ten gehore brengen.

Elf kandidaten streden om de Tranenbokaal en uiteindelijk werd Lindsey Pothuizen de winnaar. De muziek werd verzorgd door niemand minder dan Duo Hij & Gij en De Lollypops.

26 januari 2018 - Voorronde Playbackshow
Collage: Voorronde Playbackshow 2018 Op vrijdagavond 26 januari werd door de Culemborgse carnavalsvereniging De Blauwlappen de voorronde van de grote playbackshow voor mensen met een beperking georganiseerd in zorgboerderij De Witte Schuur.

Daphne werd de grote winnares van de avond. Zij werd door de jeugdige 3-mans sterke jury uitgeroepen de winnares van de felbegeerde wisselbeker van de voorronde.

Maar er waren meer winnaars deze avond, alle kandidaten die deelname afdwongen voor de grote finale tijdens het komend carnaval op maandagmorgen 12 februari.

17 januari 2018 - De Blauwe Koerier digitaal
Blauwe Koerier 2018 Vanaf vandaag valt De Blauwe Koerier weer, samen met de Culemborgse Courant, op de deurmat.

U kunt de krant digitaal inzien bij de uitgever door op het plaatje te klikken!
Maar u kunt de krant ook als
pdf inzien/downloaden (klik hier) .

U vindt dan alle noodzakelijke ditjes en datjes voor het komende carnaval in Papklokkendam: de proclamaties, het programma, de bekende wie-is-wie pagina's, moppen, columns en nog veel meer. Deze krant is jouw opwarmer naar een geweldig mooi carnaval!!!

Mocht je de krant (uiteindelijk) toch niet ontvangen hebben, dan kun je via deze link: http://bit.ly/2DgP0Yl (via de website van RTG Reclame) een verzoek indienen tot nabezorging.

Veel leesplezier!

16 januari 2018 - Programma Carnaval bekend
Poster: Programma Carnaval 2018 Het programma voor het Carnaval van 2018 van en bij ECKV De Blauwlappen is bekend.

Deze is als poster op meerdere publieke plekken in Culemborg terug te vinden, maar natuurlijk ook aanwezig in de bijna bezorgde (vanaf woensdag) Blauwe Koerier.

Klik op de foto van de poster om deze vergroot te openen.

14 januari 2018 - Opening stamcafé Prins Eduard II
Foto: Stamcafe Eduard II Op zondagmiddag 14 januari heeft Prins Eduard II zijn stamcafé geopend.

Door jeugdprins Jayden IV werd de Blauwlappen-wimpel op de gevel aangebracht en onthulde de Prins het bord.

Daarna barste de muziek los met het Prinsenlied, DJ Aart, Duo Kwats en Wim Florack.

13 januari 2018 - Jeugdprins Jayden IV geïnstalleerd
Foto: Jeugdgarde Jayden IV Op zaterdagavond 13 januari werd door de Culemborgse carnavalsvereniging De Blauwlappen het PrinsenGalaBal gevierd.

Tijdens dit bal werd in Partycentrum De Lantaarn Jeugdprins Jayden IV en zijn gevolg geïnstalleerd.

Daarnaast ontvingen de oprichters van de vereniging onze huismedaille en werd de eerste blauwe koerier overhandigd aan Prins Eduard II.

De leuke avond werd muzikaal ondersteund door de live band Parttime oftewel Time2Enjoy.

12 januari 2018 - Verschijning Blauwe Koerier aanstaande
Vooraankondiging: Blauwe Koerier Vanaf woensdag 17 januari mag je hem weer op je deurmat verwachten: De Blauwe Koerier. Met alle noodzakelijke ditjes en datjes voor het komende carnaval in Papklokkendam: de proclamaties, het programma, de bekende wie-is-wie pagina's, moppen, columns en nog veel meer. Deze krant is jouw opwarmer naar een geweldig mooi carnaval!!!

Hou je brievenbus in de gaten en wees eigenwijze bezorgers te slim af en plak die NEE/JA sticker af, zodat ze zich niet kunnen vergissen.

Mocht je de krant nu toch niet ontvangen hebben (op woensdag 17 januari - samen met de Culemborgse Courant), dan kun je via deze link: http://bit.ly/2DgP0Yl (via de website van RTG Reclame) een verzoek indienen tot nabezorging.

Veel leesplezier!

3 januari 2018 - Uitnodiging Prinsen(gala)bal
Uitnodiging: Prinsenbal 2018

3 januari 2018 - Aankondiging Kroegentocht
Promo: Kroegentocht 2018

Nog ouder nieuws
Wilt u nog verder terug in de geschiedenis van het nieuws klik dan hier voor de pagina met nog ouder nieuws