Nieuws


16 juli 2023 - Erelid Theo van den Hurk

Tuincentrum van den Hurk is al ruim 60 jaar actief in Culemborg maar helaas gaan zij hun activiteiten beëindigen eind juli. Ongeveer 40 jaar geleden begon de samenwerking met onze carnavalsvereniging, waaronder het ophalen van de kranten bij de drukker, sponseren van aardigheidjes en het plaatsen van de advertenties in onze Blauwe Koerier. Hier zijn wij Theo en Ron van den Hurk en al hun medewerkers heel erg dankbaar voor en daarom heeft het bestuur op zaterdag 15 juli 2023 Theo erelid gemaakt van de vereniging en geridderd in de orde van de blauwe kiel om op die manier de verbintenis in stand te houden.

25 juni 2023 - Thema bekend
Gisteren werd op de borrel ons nieuwe thema voor het komend carnaval bekend gemaakt, aldus ons bericht op FaceBook:

25 juni 2023 - Geslaagde Vrijwilligersborrel

Gistermiddag bedankten we onze vele vrijwilligers voor al hun diverse hand- en spandiensten afgelopen seizoen met een gezellige borrel. Onder het genot van een hapje en een drankje, en muziek van DJ Aart, werd het in het Concordia gebouw een gezellige middag.

18 juni 2023 - Geslaagd Zomercarnaval
Bij deze ons FaceBook bericht over het geslaagde tropische zomercarnaval gisteren op de markt i.s.m. De Mart en Het Kasteeltje:

16 juni 2023 - Uitgelopen!
Gelukt, de Avond-4-Daagse zit er weer op, zie ons FaceBook bericht hierover:

10 mei 2023 - Vooraankondiging zomercarnaval

Op zaterdag 17 juni 2023 organiseren de Blauwlappen, i.s.m. Café de Mart en het Kasteeltje, het zomercarnaval. Tussen 15:00 en 21:00 is er muziek van sambaband Oladom, DJ Earthnight en sluit zanger Tom af. Bij het Kasteeltje staat de BBQ aan en is een lekker broodje hamburger of BBQ buffet te nuttigen.

21 februari 2023 - Geslaagd Carnaval
Zo, het 4-dagen feestelijk carnaval met dit jaar als thema 'Bouw' was al afgelopen, maar zelfs ook het afbouwen vandaag verliep boven verwachting! Vrijdag werden in de ochtend eerst de scholen bezocht, daarna 's middags de kroegentocht gelopen om te eindigen met de Hollandse Avond. Zaterdag begon met de optocht, die eindigde met de sleuteloverdracht en feest op de Markt. En in de avond werd op de Après Key Party het feest nog eens groots voorgezet. Zondag opende met het traditioneel Frühshoppen: koffie en lekkers met muziek van Concordia en 2 optredens van tonprater Rien. Het kindercarnaval 's middags was goed druk bezocht en een dusdanig goede reclame gezien de vele aanvragen toe te mogen treden tot de jeugdgarde. 's Avonds stond in het teken van Prins Bert I's 'Bouw'-thema met de van Bouw naar Blauw Party. Maandagmiddag genoten de senioren van de sportieve strijd om de Playbackshow-trofee van de finalisten van Stichting Vrijstad, gevolgd door zelf de strijd aan te gaan voor een prijsje in de muziekale seniorenbingo. En in de avond was de Sjloes Party, ook al vloeide er wel een traantje bij het klokslag 12 afnemen van de steken -einde carnaval-, toch ging het feest nog wel even door! Lees meer en zie ook de foto's op FaceBook, o.a. het bericht:

12 februari 2023 - Prins Bert I on tour
Gister was Prins Bert I met zijn voltallige hof vanaf de middag tot 's avonds laat on tour. Samen met de jeuggarde werd allereerst het Kindercarnaval bij Vriendenschaar opgevrolijkt. Daarna en na een smakelijke tussenstop bij restaurant de Kletskop maakte we onze opwachting op het Carnaval bij de Notenknokers te Erichem. Om uiteindelijk nog flink door te feesten bij het Kleintje Carnaval in Bert's stamcafé de Mart. Lees meer en zie ook de foto's van deze dag op ons FaceBook bericht:

6 februari 2023 - Linda winnares Tranenbal
Eergisteravond was Linda de grote winnares op het jubilerende -want 11e- Tranenbal in Café de Mart. Voor wie het gemist heeft, het is sowieso terug te beluisteren op ons Facebook bericht, maar ze zal ook nog live op ons carnaval optreden, dus niet (of juist wel ;o) getreurd! Hoe dan ook de avond was al een feest met al die hoogstaande acts en de feestelijke stemming werd goed voortgezet met het optreden van zanger Jurien Koops. Voor foto's en muziek van dit evenement zie ons FaceBook bericht:

5 februari 2023 - Doop van de wagen
Gisteren is de Prinsenwagen waarop Prins Bert I met zijn hof in de optocht zal meerijden voor het eerst aan hem en het massaal toegestroomde publiek op de Markt voor de Mart getoond. Mede met dank aan dweilorkest 't Kapelleke en het goede weer werd er buiten nog menig polonaise gelopen en hing er nog lang een gezellige sfeer. Voor foto's van dit evenement zie ons FaceBook bericht:

2 februari 2023 - Prins bij SRC TV
Gisteren, woensdagavond, was Prins Bert I met zijn adjudant Remco en zijn ceremoniemeester Richard te gast bij SRC TV. De opnames die toen gemaakt zijn worden vanaf zondag een week lang uitgezonden op hun kanaal, om 08.00, 11.00, 14.00, 17.00, 20.00, 23.00 en 01.00 uur, behalve zondag dan pas vanaf 14.00 uur. Maar voor wie niet kan wachten, klik hier om het filmpje op youtube te zien!

30 januari 2023 - Opening Stamcafé
Gistermiddag werd Café de Mart van Margriet in gebruik genomen als Stamcafé van Prins Bert I. Nadat het vaandel door Jeugdprins Nolan III boven op het balkon geplaatst was, onthulde Prins Bert I het naamsbord voor wat deze weken als zijn kleine residentie beschouwd mag worden. En binnen werd vervolgens het nieuwe Prinsenlied voor het eerst ten gehore gebracht door niemand anders dan onze officieuze hofzanger Marinus Hoogmoed. Dit alles zou niet zo feestelijk mogelijk zijn zonder de professionele inbreng van 'onze' DJ Aart! Al met al werd het weer een gezellige middag, smaakt naar meer, maar gelukkig komt dat ook nog ;o)

28 januari 2023 - Wouter wint Voorronde Playbackshow
Gisteravond was het feest met onze vrienden van Stichting Vrijstad in de muziekzaal van Concordia. DJ Aart draaide niet alleen iedereen lekker de vloer op, maar zorgde ook voor de muzikale begeleiding bij de vele optredens. Want er werd namelijk gestreden voor 4 deelnames aan de finale van de Playbackshow op de carnavals maandagmiddag. Wouter was de overduidelijke winnaar van deze avond, met zijn lied van 'Zorg dat je er bij komt'.

27 januari 2023 - SRC interview
Vanmiddag was onze ceremoniemeester, Richard van der Horst, te gast bij onze streekomroep radio SRC. Hij werd geinterviewd over het aanstaande carnaval en sloeg zich er met verve doorheen. En maakte zo goede reclame voor onze vereniging en onze carnavalsavonden, top!

25 januari 2023 - Krant is uit!
Sinds gister wordt de 53e editie van De Blauwe Koerier weer huis-aan-huis verspreid in Papklokkendam. Dank aan alle vrijwilligers die dit weer mogelijk hebben gemaakt en dank aan al onze adverteerders. De opbrengst van onze krant wordt gebruikt voor het bekostigen van diverse festiviteiten voor kinderen, gehandicapten en senioren.

15 januari 2023 - Hofhouding compleet
Gisteravond tijdens het Prinsenbal werd allereerst de Jeugdgarde aan de Hofhouding van Prins Bert I toegevoegd. De Jeugdgarde bestaat uit Jeugdprins Nolan III, adjudant Niels, ceremoniemeester Wesley en dansmarietjes Suzanne en Tess. En nadat ook de Dansmariekes van Prins Bert I geinstalleerd waren, was het een feit: de Hofhouding van Prins Bert I is compleet! En als slot op alle feestvreugde was daar ook nog eens het uitreiken van de eerste Blauwe Koerier aan de Prins uit handen van de hoofdredacteur. Voor foto's van dit evenement zie ons FaceBook bericht:

7 januari 2023 - Online kaartverkoop
Kaarten voor aankomend carnaval zijn weer online te bestellen, voor zover de voorraad strekt: zie bij Verkoop - Kaarten. Onze leden hebben met hun (onze) vriendenpas natuurlijk al vrij toegang tot onze feesten, maar kunnen zo nog kaartjes bijkopen om introducees / niet-leden mee te nemen. En niet-leden kunnen zo, als ze er snel bij zijn, toch nog gezellig met ons 1 of meerdere avonden mee feesten.

18 december 2022 - Geslaagde Foute X-mas Party
We kunnen weer terugkijken op een goed bezochte en zeer geslaagde Foute X-Mas Party gisteravond in het gebouw van Concordia. Alex West zorgde als dj en zanger met zijn eigen foute kerstgeluid weer voor een dansrijke feestelijke sfeer. Ons FaceBook bericht toont ook de foto met daarop al de foute kersttruien:

17 december 2022 - Optocht geregeld
Na enige jaren van weinig verenigingsleut was het dit keer de vraag of er nog wel voldoende verkeersbegeleiders zouden zijn om onze optocht te begeleiden. Maar na een stroeve start is het de zaterdagcommissie toch weer gelukt voldoende gegadigden te vinden en zo de vergunning van de gemeente voor het houden van de optocht weer rond te krijgen. De optocht zal carnavalszaterdag 18 februari gehouden worden. Meer details zijn te lezen op onze pagina, maar ook al te zien op het hier bijgesloten plaatje.

12 november 2022 - Prins en Raad bekend
Gisteravond vierde we zowel (eerst) het 5 x 11 jubileum als ook (daarna) de 11e v/d 11e viering. En vandaar dat we halverwege nieuwe geschiedenis schreven: nooit eerder stonden de oude en de nieuwe prins samen op het podium! Uit handen van Prins Mario III ontving de net kersvers nieuw gekozen Prins Bert I de scepter. Lees verder op FaceBook, maar bedenk daarbij dat de hofhouding pas compleet is na de installatie van de dansmariekes op het Prinsenbal 14 januari.

1 november 2022 - Nieuw bestuur
Vanavond is op een goed bezochte extra (in het leven geroepen) Algemene Leden Vergadering het nieuwe bestuur geinstalleerd:
 • Joost van Schaik (voorzitter)
 • Remco Vermeulen (secretaris)
 • Odette Burgers (penningmeester)
 • Ed te Boekhorst (algemeen lid)
 • Glenn van Veldhoven (algemeen lid)
De eerste daad van het nieuwe bestuur was de aftredende bestuursleden Marinus Hoogmoed en Marcel van Dord te danken voor al hun inzet afgelopen 3 zeker-niet-de-makkelijkste jaren, gevolgd door luid applaus vanuit de zaal!

20 april 2022 - Inschrijving Avondvierdaagse
Wil je de Avondvierdaagse (13-16 juni) met ons meelopen, dan hebben we goed nieuws voor je. Wij lopen dit jaar weer mee en je kunt je nu al bij ons inschrijven, voor details zie:

17 april 2022 - Winnaar(s) Tranenbal
Het duo Vals & Vals [Mirjam en Petra, van harte!] won vrijdagavond in Café De Mart de felbegeerde Tranenbalbokaal. We danken Theo & Ron voor de onmisbare begeleiding van alle deelnemers en ook voor de sfeervolle muzikale bijdrage sowieso die avond. Na afloop van de strijd werd de sfeer nog eens feestelijk aangedikt met afzonderlijke optredens van zangers Sem en Don Piero.

28 maart 2022 - Geslaagd (uitgesteld) carnaval
Afgelopen weekend vierden we ons uitgesteld carnaval. Het begon vrijdagmiddag met een gezellige kroegentocht in de binnenstad en tijdens De Hollandse Avond bracht dweilorkest 't Kapelleke met een sterk optreden de sfeer in de zaal er goed in en kreeg zanger Arjon Oostrom de zaal helemaal Zakka Zakka.
En op het kindercarnaval zaterdagmiddag gingen de kleintjes lekker los op de vele leuke spelletjes en de serpentines op de dansvloer. En op de Grote Feest Avond deinde de hele zaal de woonboot mee van niemand anders dan zanger Stef Ekkel.
Eind zondagochtend bracht KSM Concordia weer haar fameuze Frühshoppenconcert ten gehore met tussendoor 2 hilarische optredens van een tonprater. En na nog een middagje feesten gingen eerst bij de jeugd de steken af, en een half uur later ook bij de raad en prins en was daarmee het (uitgesteld) carnaval voorbij.

27 februari 2022 - Terugblik Bonus Avonden
Het waren 2 geweldige bonusavonden in onze residentie De Blauwe Steek, getuige ook het hier bijgevoegde filmpje van het feest op de 1e avond met Het Feestteam. Dat smaakt naar meer en we hoeven gelukkig geen jaar te wachten, over een maand -eind maart- doen we het nog eens dikketjes over op ons uitgestelde carnaval, zie ook onze agenda.

18 februari 2022 - Blauwlappen bij SRC
Onze Prins en zijn Adjudant zijn gisteren geinterviewd over de laatste verwikkeling omtrent het carnaval bij SRC, het resultaat is terug te beluisteren op (SRC's) FaceBook:

18 februari 2022 - Leuk promofilmpje Het Feestteam
Het Feestteam heeft een leuk promofilmpje gedeeld over onze komende Bonus Feest Avond vrijdag 25 februari, aldus gepost op FaceBooks:

16 februari 2022 - Toch nog Bonus Carnaval
In tegenstelling tot eerdere afzeggingen, gaan we 25 en 26 februari toch nog carnaval vieren! Deze heuglijk verrassende wending werd gisteravond mogelijk met de op de persconferentie aangekondigde versoepelingen van de corona maatregelen.
Weliswaar vieren we het niet de volle vier dagen, maar gezien de omstandigheden vieren we het toch met 2 hele leuke Bonus Feest Avonden! En ook nog met een voor wie maar mee wil Kroegentocht, zie de agenda voor de details.
Leden hebben met hun (onze) vriendenpas vrij toegang tot onze feesten. Voor introducees / niet-leden zijn er, voor zover de voorraad strekt, losse kaarten te koop, zie bij Verkoop - Kaarten.

5 februari 2022 - Carnaval maand later
Gisteren is er een nieuwsbrief uitgegaan met daarin de nieuwe programmering van onze carnavalsfeesten. Zo hebben we ons carnaval een maand later gepland, alsmede gerelateerde evenementen. Maar ook hebben we als extra's in juni het zomercarnaval toegevoegd aan de planning, om zo nog meer kans te hebben toch nog gezamenlijk te feesten. Zoals gebruikelijk zijn alle wijzigingen actueel verwerkt in de agenda.

21 januari 2022 - Wijzigingen agendering
In verband met de beperkende maatregelen rondom corona is de oorspronkelijke agenda gewijzigd en mogelijk volgen er nog meer wijzigingen. Zo zijn de Optocht en de Doop van de Wagen afgelast en is het Tranenbal voorlopig uitgesteld. Wel wordt de agenda steeds bijgewerkt en zo actueel mogelijk gehouden, zodat wel te zien is of een activiteit op de dag zelf doorgaat of niet, dus houdt de agenda goed in de gaten komende dagen!

15 januari 2022 - Jeugdprins en gevolg bekend
Gisteravond zijn de nieuwe jeugdprins en zijn gevolg bekend gemaakt. Het betreft Jeugdprins Nolan II met 4 jeugdraadsleden en 3 dansmarietjes. De bekendmaking werd geïnitieerd met het volgende FaceBook bericht:
 • Nolan: Jeugdprins Nolan II
 • Thijs: Jeugdraadslid
 • Wesley: Jeugdraadslid
 • Joey: Jeugdraadslid
 • Mats: Jeugdraadslid
 • Suzanne: Dansmarietje
 • Tess: Dansmarietje
 • Esmee: Dansmarietje

6 januari 2022 - Afgelast: Prinsenbal
Helaas gaat het Prinsenbal op zaterdag 15 januari niet door. Aldus vanochtend besloten door het bestuur op advies van de commissie. En dit natuurlijk geheel in het kader van de onduidelijkheid omtrent de ontwikkelingen m.b.t. corona. Zeker nu de omikron variant hoogtij viert en er dus komende dinsdag niet echt versoepelingen vallen te verwachten.

25 december 2021 - Dansmariekes bekend
Gisteravond werden op de valreep nog de dansmariekes van Prins Mario III bekend gemaakt en daarmee is dan nu ook echt de hele hofhouding bekend gemaakt. Welkom, van links naar rechts: Maud, Isa, Angelique en Senna!

24 december 2021 - Prins en hofhouding bekend
Direct na de trailer op FaceBook over de aanstaande bekendmaking van de nieuwe Prins werd deze nog diezelfde dag bekend gemaakt: Prins Mario III. En in de dagen daarna volgden de FaceBook posts elkaar op waarin steeds weer een lid van de in de trailer verborgen hofhouding werd onthuld. Maar daar is nu een eind aangekomen met vanochtend de laatste onthulling van niemand anders dan onze hoftapper. Maar compleet is de hofhouding nog niet, wordt nog aangevuld met de dansmariekes ...!
 • Mario Vermeulen: Prins Mario III
 • Marcel van Dord: Adjudant
 • Henri Mikkers: Ceremoniemeester
 • Remco van Veldhoven: Minister van Per Seconde Wijzer
 • Carlo van Schaik: Minister van Het Uur
 • Bert van der Horst: Minister van Wachttijd
 • Robbin Stender: Minister van Geparkeerde Tijd
 • Theo van Bemmelen: Minister van Bij de Tijd
 • Harrie van Beurden: Minister van Relaxtijden
 • Richard Lippinkhof: Minister van Late Uurtjes
 • Edward van Eijk: Minister van De 24-uur Service
 • Jasper Bosschaart: Minister van Het Tijdverdrijf
 • Richard van der Horst: Minister van De Tijdsdruk
 • Nigel Peterse: Minister van Rijtijden
 • Mark Thiers: Hoftapper

18 december 2021 - Nieuwe Prins ...
Op de 11e van de 11e heeft de Raad van Elf de nieuwe Prins Carnaval gekozen. De bekendmaking hiervan, was bedoeld voor op het 11e v/d 11e Feest, maar is tot op heden uitgesteld vanwege de corona-maatregelen. Wel is er nu op FaceBook ter intro een ludiek filmpje gepost met daarbij vermeld dat de nieuwe Prins met zijn Hofhouding in komende berichten voorgesteld worden!

16 december 2021 - Kerstkaart
Vanaf vandaag valt onze kerstkaart bij jullie (onze vrienden) in de bus. Daarop te zien is de hiernaast getoonde kerstbal. En op de achterkant staat de volgende tekst te lezen:
Beste vrienden,
Veel mensen hopen in deze tijd op een witte kerst en wij hopen dat de Carnaval 2022 door mag gaan. Beide zijn even spannend, want niets is zo veranderlijk als het weer of de coronamaatregelen. Maar hoe het ook zal vallen of uitpakken, voor deze kerst en volgend jaar blijft gelden: liefde en gezondheid zijn ons grootste goed. Dat wensen we jullie dan ook toe.
Bestuur ECKV De Blauwlappen

8 december 2021 - Afgelast: Voute X-mas Party
Helaas moeten we de Voute X-mas Party die gepland was op zaterdag 18 december afblazen. Dit vanwege de aangescherpte maatregelen die genomen zijn in het kader van het oplopende aantal corona besmettingen. En als het allemaal goed gegaan is hebben jullie (onze leden) dit bericht vandaag ook via de mail gekregen.

12 november 2021 - Afgelast: 11e vd 11e Feest
Helaas gaat ons 11e vd 11e Feest niet door morgenavond. Dit vanwege de vanavond afgekondigde coronamaatregelen die morgen bij het vallen van de avond van kracht worden. We hebben onze leden hiervan met een mail op de hoogte gesteld en het bericht ook op onze Facebook gepost. Aldus zal morgen de gister gekozen Prins nog niet bekend worden, maar we hopen de ontknoping alsnog t.z.t. (3 weken?) met jullie te vieren.

31 oktober 2021 - Geslaagd Oktoberfeest / Thema en Badge bekend
Gisteravond is op het gezellige Blauw Oktoberfeest het nieuwe thema van het carnaval komend jaar officieel bekend gemaakt: 'Pappenklokkendam zet de tijd weer aan'. En ook de daaraan gekoppelde badge werd voor het eerst officieel getoond. Voor een beknopte berichtgeving over het feest volgt hieronder de post van/naar FaceBook. Maar meer foto's zijn te vinden op de site van 'onze' fotograaf Martin.

26 oktober 2021 - Nieuwe flyer / Promotie actie bij Plus
In verband met onze komende promotie actie bij de Plus Giel Smits op zaterdagmiddag 6 november om zo veel mogelijk sponsor punten te verzamelen is er 1 nieuwe flyer gemaakt, voor/achter-kant:

10 oktober 2021 - Nieuwe naam feestzaal / Winnaars
Op de recent gehouden ALV is de nieuwe naam voor onze nieuwe feestlocatie bekend gemaakt:
 De Blauwe Steek 
De jury had het niet makkelijk gezien de grote hoeveelheid goed gekozen en beargumenteerde ingestuurde namen. En hoe kan het dan ook anders met zoveel inzendingen dat er 2 winnaars zijn, die niet wisten van elkaars inzendingen: Marjon en Richard van harte gefeliciteerd en dat de taart jullie goed mag smaken!