Nieuws t/m jul '21

1 juli 2021 - Nieuw seizoen / programma
Vandaag hebben we de start van ons nieuwe seizoen afgetrapt met het uit doen gaan van onze nieuwsbrief (mail) naar onze vrienden (leden). Hoogtepunten uit deze nieuwsbrief:
  • Programmering (nieuwe seizoen): verwerkt in de Agenda
  • Nieuwe feestlocatie: DS Party en Eventcenter
  • Prijsvraag: naam residentie (mooie prijs te winnen!)
  • Artiesten (tipje sluier): Django Wagner, Arjon Oostrom, Helemaal Hollands en Sven Versteeg
  • ALV: 4 oktober

3 april 2021 - Pasen-Hazen
Onze paashazen gingen helemaal los vandaag en verrasten ieder lid met een vrol'ei'k thuisbezoek. Voor meer foto's klik op het plaatje hieronder voor de foto's hiervan op onze FaceBook-pagina. Iedereen een heel fijn Pasen gewenst en hopelijk tot snel!

19 februari 2021 - Brief burgemeester
Vandaag werden we, bestuur en raad, ieder persoonlijk aangenaam verrast door een geweldige hart-onder-de-riem-stekende brief van onze eigen burgemeester Gerdo van Grootheest, heel veel dank daarvoor!

7 november 2020 - Fotoshoots Martin Smit
Onze fotopagina van het afgelopen carnaval (Foto's Carnaval 2020), is nu verrijkt met (een link naar) de geweldige foto's die Martin Smit over onze verschillende festiviteiten gemaakt heeft, klik op het plaatje om daar hiervandaan direct naar toe te springen.
Fotoshoots Martin Smit

25 september 2020 - Verslag ALV
Vandaag werd de nieuwsbrief met het verslag van de ALV van 21 september naar onze vrienden (leden) verstuurd. De belangrijkste 'besluiten' zijn:
  • Dit (verenigings)jaar geen carnavalsfestiviteiten (maar dat wisten jullie al vanuit de vorige nieuwsbrief)
  • Wel blijven we actief maar dan achter de schermen om onze vereniging te 'updaten', als niet 'upgraden'.
  • De contributie zal eenmalig verlaagd worden naar € 11,00 (met mogelijkheid vrijwillige bijdrage)
  • Bij de 4e herinnering van een onbetaalde contributie worden er € 5,00 administratiekosten in rekening gebracht.
  • Vanaf 2021 zullen er € 11,00 inschrijfkosten berekend worden.

9 september 2020 - GEEN CARNAVAL KOMEND JAAR
Met pijn in het hart hebben bestuur en Raad van Elf van de Eerste Culemborgse Karnavals Vereniging De Blauwlappen afgelopen maandag aan hun leden laten weten de voorbereiding en organisatie van de carnavalsactiviteiten te staken voor het komende verenigingsjaar. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de coronaregels. Vooral de basisregel van de anderhalve meter afstand staat het vieren van het feest in de weg. Het inrichten van een zaal die op een verantwoordelijke manier plaats kan bieden aan de dik 400 leden van de vereniging is volgens de organisatie een onmogelijkheid. Wel belooft het bestuur, in het schrijven aan de leden, dat zodra de regels het weer toelaten er direct een groot verenigingsfeest georganiseerd zal worden. Dat wordt dan misschien geen carnavalsfeest met Prins en Raad van Elf, maar wel een feest met de vertrouwde gezelligheid en het plezier dat we van De Blauwlappen gewend zijn.

21 maart 2020 - Afgelast: Avondvierdaagse
Helaas nog een activiteit die dit jaar geen doorgang zal vinden vanwege het rondwaren van het coronavirus. De wandelbond SGWB heeft besloten al hun avondvierdaagsen van 2020 af te gelasten, dus ook die van ons. Triest, maar hopelijk lopen jullie volgend jaar gewoon weer gezellig met ons mee.
Avond4Daagse'20 Afgelast

14 maart 2020 - Afgelast: Papklokkendam Speelt met Foto's
Ook wij gebruiken ons gezond verstand in het kader van de maatregelen rondom het coronavirus en gelasten dan ook onze voor 28 maart geplande activiteit Papklokkendam Speelt met Foto's af. Maar niet te erg getreurd, de foto's lopen natuurlijk niet weg, ongetwijfeld vinden we een ander kijk-moment later in het jaar!
Afgelast-Speling-Met-Fotoos-28mrt20

11 maart 2020 - Papklokkendam Speelt met Foto's
Op zaterdag 28 maart vanaf 20.00 uur gaan we gezellig foto's kijken in het zaaltje van Grand Café De Luifel (Varkensmarkt 7, Culemborg). Tijdens deze avond zijn de foto's van fotografen Martin Smit en Joost van Schaik te bewonderen en blikken we terug op de gezellige Carnaval 2020. Natuurlijk zijn er veel foto's gemaakt tijdens het feest zelf, maar ook tijdens de voorbereidingen. De presentatie bevat daarom unieke kiekjes van achter de schermen. Dit wil je niet missen! Natuurlijk biedt deze avond ook voldoende gelegenheid om gezellig met elkaar na- en bij te praten.
Speling-Met-Fotoos

8 maart 2020 - Inschrijving avondvierdaagse
Wil je of je groepje de avondvierdaagse (8 t/m 11 juni) meelopen met de Blauwlappen, geef je dan op 31 maart of 1 april tussen 19.00 en 21.00 uur op bij Berlinda aan de Stationsweg 1D. Klik hier voor details / benodigdheden.

29 februari 2020 - Carnaval 2020 voorbij
De steken zijn af. Carnaval 2020 is voorbij. Iedereen bedankt voor een schitterend mooi feest! Hieronder nog even de highlights.
Donderdag 's Avonds trapten de dames af met de Ladies Night in café de Mart. Dit jaar stond de avond in het teken van het 1e lustrum met als thema 'Lust-je-rum'. Gastheren Bob en Marley hadden in samenwerking met Margriet het café omgetoverd tot een chic kleurrijk warm paradijsje. Bob heette de dames welkom met een mooie dreadlock. En Marley bood onder de vlag van Jamaica vanuit zijn strandstoel en voeten in het zand de dames rum aan voor in de jus d'orange. Na een half uur kregen de dames groepjesgewijs hun paspoorten uitgereikt, pasfoto's bij binnenkomst door Martin gemaakt. Nodig voor deelname aan de bobsleewedstrijd buiten onder de vlag van Oostenrijk. Om de kou buiten wat draaglijker te maken werd er tijdens de wedstrijd lekkere warme erwtensoep geserveerd. Na binnen weer wat opgewarmd te zijn, werden de nodige teams als winnaars bekroond met mooie prijsbekers. En de Ladies Night eindigde net voor het slaan van de papklok met een optreden de sambaband 'Do Vizinhos' uit Buren. Al met al kijken we terug op een zeer goede opkomst en een zeer geslaagde avond.
Vrijdag 's Middags was de traditionele kroegentocht onder begeleiding van dweilorkest 't Kapelleke. En 's avonds vierden we de Hollandse avond met zanger Jeroen van Zelst, dweilorkest 't Kapelleke en DJ Peter Hak.
Zaterdag Deze dag begon helaas iets later, want de optocht werd vanwege de harde wind afgelast, zou 11.49 beginnen. In plaats daarvan opende de vrije inloopmiddag in 'onze' residentie de Blauwe Lantaarn al om 14.00 uur, want ook de sleuteloverdracht van 14.14 uur was naar binnen toe verplaatst. Dit alles met muziek van dweilorkest 't Kapelleke, zanger Jantje Bier en DJ Peter Hak. En 's avonds vond de Après Key Party plaats met als hoogtepunt het optreden van de zanger Peter Loree.
Zondag Om 11.11 uur begon het Frühshoppen met live muziek van Concordia en de geweldige tonprater Frans Bever: o, o, wat hebben we genoten en gelachen! De ochtend liep al snel over in de goed bezochte en gezellige kindercarnavalsmiddag. En om half 9 begon de feestavond met als thema ons thema 'Papklokkendam speelt'. Deze avond verzorgde dweilorkest Burengerucht onze entree om 9.11 uur, als ook later nog een optreden. En tegen het eind van de avond traden De Gebroeders Rossig op, een geweldig viertal zangers, één groot spektakel, de zaal ging helemaal los!
Maandag 's Ochtends won Albert met zijn Vader Abraham vertolking met 7 zonen de grote playbackshow van het Vrijstadcarnaval. En 's middags kregen Duo Hij en Gij de 55+'ers volop op de dansvloer tijdens het Seniorencarnaval. Tijdens beide dagdelen genoten de gasten ook nog eens van door ons aangeboden hapjes en drankjes. En op de feestelijke slotavond, geheten de Sljoes Party, gingen we lekker los op de heerlijke inbreng van de zanger Wim Florack. Het leuke van deze dag was dat dweilorkest Burengerucht de hele dag aanwezig was en dus opvrolijkte, normaal is er alleen 's avonds een dweilorkest!
Noemenswaardig Tijdens het hele carnaval draaiden DJ Peter Hak en zijn twee collega's de nodige carnavalsliedjes en ondersteunden ze ceremoniële activiteiten met hun tunes. En iedere avond bracht 'onze' Nigel de zaal in extase met zijn winnend Tranenbal'20 lied 'Ik ben een Blauwlap', en de zaal zong volop luidkeels mee met deze heerlijke meezinger.

9 februari 2020 - Tranenbal
Gisteravond organiseerden wij i.s.m. Café de Mart al weer voor de 9e keer het beruchte TRANENBAL. Onder de bezielende muzikale begeleiding van Trio Gullie en Duo Hij & Gij zongen diverse deelnemers hun eigen teksten op een bestaande melodie. De winnaarsbokaal ging dit jaar naar Nigel, die zijn winnende 'Ik ben een Blauwlap' tijdens het carnaval nogmaals ten gehore mag brengen. Als kers op de taart zorgde zanger Bas voor een spetterende afsluiting van deze geslaagde avond. Foto's hiervan zijn terug te vinden bij het bericht hierover op FaceBook:

8 februari 2020 - Doop van de Wagen
Vanmiddag werd de Prinsenwagen na een jaar vol ontwerp- en bouwwerkzaamheden voor het eerst getoond aan Prins Mario II. Nog behoorlijk onder de indruk van hetgeen bereikt doopte Prins Mario II vervolgens zijn nieuwe wagen. Dat hij nog steeds niet bekomen was van alle emotie bleek wel uit het grappige feit dat hij per ongeluk ook zijn Adjudent (mee)doopte. Dit alles vond plaats in de open lucht voor 'ons' (stam)café De Mart onder het toeziend oog van zijn hofhouding en jeugdgarde en een groot publiek als getuige. De festiviteit werd de nodige luister bijgezet door de carnavalsmuziek van dweilorkest 't Kapelleke. Zie ook het bericht met foto's hierover op FaceBook:

6 februari 2020 - Bij Mariëlle 4 jaar
Bij deze feliciteren wij Bij Marielle van harte met haar 4 jarig jubileum!!! We zijn er niet alleen erg blij mee maar ook trots dat jij onze hofkapper bent. Dankzij jou ogen onze dansmarietjes met carnaval prachtig met die door jullie professioneel gestylde vlechten in het haar. Zie ook het bericht met foto's hierover op FaceBook:

3 februari 2020 - Prinsenwagen nadert voltooiing
Afgelopen dagen is er hard doorgewerkt aan de prinsenwagen die nu toch echt bijna helemaal af is. Precies op tijd voor de doop komende zaterdag. Alle wagenbouwers alvast heel erg bedankt en natuurlijk ook een woord van dank aan onze sponsoren: ETC (voor het beschikbaar stellen van de ruimte) en Joh. Versteeg (voor het trekken van de wagen richting de Markt komende zaterdag en tijdens de optocht). Zie ook het bericht met foto's hierover op FaceBook:

1 februari 2020 - Voorronde Playbackshow
Gister waren we te gast bij zorgboerderij De Witte Schuur, waar de stichting Vrijstadcarnaval de voorronde hield van de grote Playbackshow. De zorgboerderij was speciaal voor dit evenement omgedoopt tot Soos de Vrijstuif. We werden getrakteerd op bijzondere en spraakmakende playbackshow acts van een uitzonderlijk hoog niveau. De jury had er dan ook flinke kluif aan om één van deze acts als de beste te kwalificeren. Uiteindelijk werd het daarom een avond met alleen maar winnaars, al mocht Denise zich de prinses van de playback noemen en de wisselbeker mee naar huis nemen. We zien alle acts graag terug tijdens de finale op maandagmorgen 24 februari in residentie De Blauwe Lantaarn. Ook dat wordt ongetwijfeld weer een mooi feest! Zie ook het bericht met foto's hierover op FaceBook:

29 januari 2020 - De Blauwe Koerier
Vanaf vandaag valt De Blauwe Koerier weer, voor de 51e keer, op de deurmat. In De Blauwe Koerier vindt u alle noodzakelijke ditjes en datjes voor het komende carnaval in Papklokkendam: de proclamaties, het programma, de bekende wie-is-wie pagina's, moppen, columns en nog veel meer. Deze krant is jouw opwarmer naar een geweldig mooi carnaval!!! Dit jaar wordt De Blauwe Koerier verspreid door de bezorgers van VSB Rhenen. Mocht je de krant (uiteindelijk) toch niet ontvangen hebben, dan kun je via deze link: http://bit.ly/2DgP0Yl (via de website van RTG Reclame) een verzoek indienen tot nabezorging. Maar u kunt de krant ook digitaal inzien door op het plaatje te klikken, met de mogelijkheid deze dan te downloaden! Veel leesplezier! Blauwe Koerier 2020

26 januari 2020 - Opening stamcafé
Vandaag openden Prins Mario II ons stamcafé door het bord met ons thema voor dit jaar te onthullen. Tevens prikte Jeugdprins Nolan I vanaf het balkon onze wimpel in de vlaggehouder. Ook werd het nieuwe prinsenlied ten gehore gebracht en zongen we luidkeels mee met o.a. het Kuilenburgs volkslied, dit alles onder de begeleiding van het pakkende accordeonspel van Theo van Dam. Foto's hiervan zijn terug te vinden bij het bericht hierover op FaceBook:

11 januari 2020 - Prinsenbal
Op zaterdagavond 11 januari 2020 vierden we het Prinsenbal in partycentrum De Lantaarn. Op dit feest nam Prins Mario II de eerste carnavalskrant "De Blauwe Koerier" in ontvangst. En hij installeerde de voorman van de jeugdraad: Jeugdprins Nolan I. Aansluitend daarop installeerde Jeugdprins Nolan I zelf zijn Jeugdraad en Dansmarietjes. Gedurende het gehele feest werd de dansvloer goed gebruikt, mede dankzij de heerlijk swingende inbreng van de live band Dreamcast. Foto's hiervan zijn terug te vinden bij het bericht hierover op FaceBook:

7 januari 2020 - Info toegangskaarten
Onze leden krijgen komende zaterdag op het Prinsenbal (bij entree) de toegangskaarten voor de carnavalsavonden uitgedeeld. De verkoop van losse toegangskaarten vindt plaats op zaterdag 8 februari tijdens de Doop van de Wagen. Deze info is vandaag ook op FaceBook gepost:

6 januari 2020 - Interview door SRC
Ons raadslid Robbin vertegenwoordigde onze vereniging met glans in het interview dat SRC TV Magazine met hem uitzond over het carnaval in Culemborg, kijk zelf maar !

14 december 2019 - Voute Kerst Party
Het was een gezellig drukke boel op onze voor het 2e jaar gehouden Voute Kerst Party. Er werd volop gedanst op de heerlijke swingende kerstmuziek verzorgd door niemand minder dan de geboren Culemborgse zanger Alex West. Leuk en opvallend goed waren ook de drie spontane gastoptredens door aanwezige feestgangers, toch mooi te horen dat we een aantal mooie keeltjes in onze gelederen hebben. Natuurlijk werd ook voor de inwendige mens gezorgd; zo dook regelmatig de cateraar Alex Koopmans van Lekstad Catering weer op met een dienblad vol lekkere snacks, gratis voor de feestgangers! Ook waren er leuke prijzen te winnen met de loterij, met -bij deze- veel dank aan de sponsoren Tuincentrum van den Hurk, Delano en Niels en Heidi Helmond van energie-besparingsexpert voor de hiervoor ter beschikking gestelde mooie prijzen. En dank aan Concordia, voor het mogen huren van de ruimte en het afnemen van de diensten van hun vrijwilligers. Foto's hiervan zijn op FaceBook te vinden, getuige de volgende weergave van het FaceBook bericht!

16 november 2019 - 11e van de 11e Viering
Op deze avond werd op ludieke wijze de op 11/11 in besloten kring gekozen prins en zijn gevolg voor het komende carnaval aan onze vrienden (leden!) bekend gemaakt. De bekendmaking resulteerde in een mooie ceremoniele installatie van Prins Mario II en zijn ministers, hoftapper en dansmariekes. Dit alles werd kracht bijgezet door dweilorkest 't Kapelleke en mondde uit in een zaalvullende polonaise. Na deze officiële festiviteit zorgde de band Ploeter ervoor dat de dansvloer vol stond met heerlijk swingende Blauwlappen. Foto's hiervan zijn op FaceBook te vinden, getuige de volgende weergave van het FaceBook bericht!

2 november 2019 - Uitnodiging Voute Kerst Party
Vandaag zijn de uitnodigingen voor de Voute Kerst Party welke wordt gehouden op zaterdag 14 december te Concordia weer als digitale flyer per email naar onze vrienden verstuurd. En ook vanaf vandaag is deze flyer op Facebook gepost, voor details klik op onderstaand plaatje.

16 oktober 2019 - Uitnodiging 11e v/d 11e feest
Vandaag zijn de uitnodigingen voor het 11e v/d 11e feest op zaterdag 16 november als digitale flyer per email naar onze vrienden verstuurd. En ook vanaf vandaag is deze flyer op Facebook gepost, voor details klik op onderstaand plaatje.

30 september 2019 - ALV
Op 30 september hielden we weer onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV), ook dit jaar weer in Partycentrum De Lantaarn.
De penningmeester vrolijkte de vergadering op met een mooi verslag van de verrijkte financiële stand van zaken van het afgelopen jaar en de begroting voor komend jaar
Minder leuk was dat Koos Romijn bekend maakte af te treden als bestuurslid van de Blauwlappen en dat hij dat dan ook per direct was. Koos, bij deze, veel dank voor al die jaren van onbaatzuchtige inzet, en fijn dat je nog wat taken op de achtergrond blijft doen.
Maar gelukkig was er ook verheugend nieuws te melden en wel met de komst van Marinus Hoogmoed als ons nieuwste bestuurslid. Hij heeft zich afgelopen jaren al verdienstelijk ingezet voor de vereniging en we zijn dan ook blij met zijn toetreding tot het bestuur.
En omdat wij tot op heden nog geen nieuwe voorzitter hebben gevonden zijn we dolblij dat Marinus tot dan toe deze rol als interim op zich wil nemen. Wel roepen we jullie bij deze nogmaals op om mee te denken of je personen kent waarvan je denkt dat ze wel eens geschikt zouden kunnen zijn het voorzitterschap van onze vereniging op zich te nemen (en sluit daarbij jezelf vooral niet uit ;o).

28 september 2019 - Blauw Oktoberfeest - Thema Carnaval 2020
Op zaterdagavond 28 september 2019 organiseerde de Blauwlappen voor de eerste keer de Culemborgse variant van deze festiviteit. Tijdens deze gezellige avond waren er diverse optredens en werd het thema voor het Carnaval 2020 onthuld. En in de snackmobiel van Alex kon men genieten van lekkere Duitse hapjes.
Klik op een van de foto's hieronder om door te gaan naar het Facebook fotoalbum.

4 september 2019 - Aankondiging Blauw Oktoberfeest
Op 28 september houden we in Concordia ons 'Blauw Oktoberfeest', voor details klik op onderstaand plaatje.

26 augustus 2019 - Hulde aan diamanten Jaap en Berty
Ongelooflijk, maar echt waar, 'onze' Jaap en Berty gaven elkaar 60 jaar geleden het 'ja'-woord en vormen nog steeds een geweldig paar: 60 x hiep hiep hoera! Hieronder het bericht zoals het op Facebook staat:

15 juli 2019 - Programma 2019 - 2020
Bij deze is het programma voor het carnavalsjaar van 2019 op 2020 gepubliceerd.
Programma: Carnaval 2019 - 2020